Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: 400D - pytanie

Domyślnie 400D - pytanie

Mam glupie pytanie:

Wlasnie kurier przyszedl z canonkiem i nie ma folii zabezpieczajacej na lcd czy powinno cos takiego byc czy nie ?Moze smieszna sprawa ale troche mnie to zdziwilo bo chyba zawsze cos takiego jest?

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamykos Zobacz posta
    Mam glupie pytanie:

Wlasnie kurier przyszedl z canonkiem i nie ma folii zabezpieczajacej na lcd czy powinno cos takiego byc czy nie ?Moze smieszna sprawa ale troche mnie to zdziwilo bo chyba zawsze cos takiego jest?
    Hmmm, ale aparaty to nie komórki Jak kupowałem swoje Canony (co prawda nie były to 400D) to nic takiego nie było. Aha jeszcze jedno - nie ma sensu kupować folii zabezpieczającej LCD. On się tak łatwo nie rysuje.

Domyślnie

acha no to spoko :P bo sie troszku przestraszylem dzieki wielkie aptur za odpowiedz ide sie bawic bo mnie zafascynowal ten sprzet

Domyślnie

W nowym 400D folii nie ma.
    Zabezpieczenie w postaci folii jest dobrym rozwiazaniem, ale utrudnia ew. podglad szczegolow foty.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Hmmm, ale aparaty to nie komórki Jak kupowałem swoje Canony (co prawda nie były to 400D) to nic takiego nie było. Aha jeszcze jedno - nie ma sensu kupować folii zabezpieczającej LCD. On się tak łatwo nie rysuje.
    Może łatwo się nie rysuje,ale moim zdaniem lepiej chuchać na zimne.Folie zabezpieczające są nie drogie.Na Allegro tego pełno.Też niedawno kupiłam 400D i mam zamiar sobie taką folię sprawić,a z czasem osłonę na LCD.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    nie ma sensu kupować folii zabezpieczającej LCD. On się tak łatwo nie rysuje.
    masz w 100% racje, tylko do tego niestety dochodzi sie po jakims czasie uzywania aparatu ;-) .. ktos kto dopiero kupil lustro jest gluchy na tego typu argumenty bo jeszcze sie nowy "skarb" porysuje ;-)

Cytat Zamieszczone przez (ł)owca Zobacz posta
    Też niedawno kupiłam 400D i mam zamiar sobie taką folię sprawić,a z czasem osłonę na LCD.
    no to powodzenia.. ja wlasnie taka wy..rzucilem ;-) ostatnio bo normalnie pracowac sie z czyms takim nie da.. utrudniony podglad, skladanie zajmuje kupe czasu i jest niewygodne, plastik zaslaniajacy ekran jest do d**y.. kupilem ja bo mi sie muszla oczna zgubila - po jakims czasie uzywania wolalem jednak zamowic kolejna muszle byle juz nie uzywac tego ustrojstwa.. nauczony doswiadczeniem - nie polecam

swoja droga - czemu ludziska chronia tylko ekranik i soczewke ?? prawie kazdy od tego zaczyna czemu nikt nie chroni wbudowanego flash'a albo przyciskow - toz to DYSKRYMINACJA
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 08-02-2007 o 20:23

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

W 350d też nie było.

Kamykos: jak nie chcesz, żeby aparat się porysował, załóż obudowę do zdjęć podwodnych
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Raczek
    Guest

Domyślnie

do transportu jak najbardziej powinna byc naklejona,natomiast nie da sie pracowac z folia naklejona na LCD

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fakungio Zobacz posta
    W 350d też nie było.

Kamykos: jak nie chcesz, żeby aparat się porysował, załóż obudowę do zdjęć podwodnych
    A najlepiej nie wyjmuj z torby ;-)
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    masz w 100% racje, tylko do tego niestety dochodzi sie po jakims czasie uzywania aparatu ;-) .. ktos kto dopiero kupil lustro jest gluchy na tego typu argumenty bo jeszcze sie nowy "skarb" porysuje ;-)

no to powodzenia.. ja wlasnie taka wy..rzucilem ;-) ostatnio bo normalnie pracowac sie z czyms takim nie da.. utrudniony podglad, skladanie zajmuje kupe czasu i jest niewygodne, plastik zaslaniajacy ekran jest do d**y.. kupilem ja bo mi sie muszla oczna zgubila - po jakims czasie uzywania wolalem jednak zamowic kolejna muszle byle juz nie uzywac tego ustrojstwa.. nauczony doswiadczeniem - nie polecam

swoja droga - czemu ludziska chronia tylko ekranik i soczewke ?? prawie kazdy od tego zaczyna czemu nikt nie chroni wbudowanego flash'a albo przyciskow - toz to DYSKRYMINACJA
    Chcę dodać,że to nie jest moje pierwsze lustro :smile: .Po za tym znam sporo osób co używają folii ochronnej i im to nie przeszkadza w robieniu bardzo dobrych zdjęć.Ja prowadzę aktywny tryb życia (paralotniarstwo,od niedawna wspinaczka skałkowa),więc rozumiem,że lepiej odpuścić sobie wszelkie "ochraniacze" na LCD? A może lepiej w ogóle nie wyciągać z torby? Fakt ... zostaje jeszcze kompakt Pozdrawiam i dobranoc

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów