Mam glupie pytanie:
Wlasnie kurier przyszedl z canonkiem i nie ma folii zabezpieczajacej na lcd czy powinno cos takiego byc czy nie ?Moze smieszna sprawa ale troche mnie to zdziwilo bo chyba zawsze cos takiego jest?
Mam glupie pytanie:
Wlasnie kurier przyszedl z canonkiem i nie ma folii zabezpieczajacej na lcd czy powinno cos takiego byc czy nie ?Moze smieszna sprawa ale troche mnie to zdziwilo bo chyba zawsze cos takiego jest?
acha no to spoko :P bo sie troszku przestraszylemdzieki wielkie aptur za odpowiedz ide sie bawic bo mnie zafascynowal ten sprzet
![]()
W nowym 400D folii nie ma.
Zabezpieczenie w postaci folii jest dobrym rozwiazaniem, ale utrudnia ew. podglad szczegolow foty.
masz w 100% racje, tylko do tego niestety dochodzi sie po jakims czasie uzywania aparatu ;-) .. ktos kto dopiero kupil lustro jest gluchy na tego typu argumenty bo jeszcze sie nowy "skarb" porysuje ;-)
no to powodzenia.. ja wlasnie taka wy..rzucilem ;-) ostatnio bo normalnie pracowac sie z czyms takim nie da.. utrudniony podglad, skladanie zajmuje kupe czasu i jest niewygodne, plastik zaslaniajacy ekran jest do d**y.. kupilem ja bo mi sie muszla oczna zgubila - po jakims czasie uzywania wolalem jednak zamowic kolejna muszle byle juz nie uzywac tego ustrojstwa.. nauczony doswiadczeniem - nie polecam![]()
swoja droga - czemu ludziska chronia tylko ekranik i soczewke ?? prawie kazdy od tego zaczynaczemu nikt nie chroni wbudowanego flash'a albo przyciskow - toz to DYSKRYMINACJA
![]()
Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 08-02-2007 o 20:23
W 350d też nie było.
Kamykos: jak nie chcesz, żeby aparat się porysował, załóż obudowę do zdjęć podwodnych![]()
Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG
do transportu jak najbardziej powinna byc naklejona,natomiast nie da sie pracowac z folia naklejona na LCD
Chcę dodać,że to nie jest moje pierwsze lustro :smile: .Po za tym znam sporo osób co używają folii ochronnej i im to nie przeszkadza w robieniu bardzo dobrych zdjęć.Ja prowadzę aktywny tryb życia (paralotniarstwo,od niedawna wspinaczka skałkowa),więc rozumiem,że lepiej odpuścić sobie wszelkie "ochraniacze" na LCD?A może lepiej w ogóle nie wyciągać z torby? Fakt ... zostaje jeszcze kompakt
Pozdrawiam i dobranoc