Mam glupie pytanie:
Wlasnie kurier przyszedl z canonkiem i nie ma folii zabezpieczajacej na lcd czy powinno cos takiego byc czy nie ?Moze smieszna sprawa ale troche mnie to zdziwilo bo chyba zawsze cos takiego jest?
Mam glupie pytanie:
Wlasnie kurier przyszedl z canonkiem i nie ma folii zabezpieczajacej na lcd czy powinno cos takiego byc czy nie ?Moze smieszna sprawa ale troche mnie to zdziwilo bo chyba zawsze cos takiego jest?
masz w 100% racje, tylko do tego niestety dochodzi sie po jakims czasie uzywania aparatu ;-) .. ktos kto dopiero kupil lustro jest gluchy na tego typu argumenty bo jeszcze sie nowy "skarb" porysuje ;-)
no to powodzenia.. ja wlasnie taka wy..rzucilem ;-) ostatnio bo normalnie pracowac sie z czyms takim nie da.. utrudniony podglad, skladanie zajmuje kupe czasu i jest niewygodne, plastik zaslaniajacy ekran jest do d**y.. kupilem ja bo mi sie muszla oczna zgubila - po jakims czasie uzywania wolalem jednak zamowic kolejna muszle byle juz nie uzywac tego ustrojstwa.. nauczony doswiadczeniem - nie polecam![]()
swoja droga - czemu ludziska chronia tylko ekranik i soczewke ?? prawie kazdy od tego zaczynaczemu nikt nie chroni wbudowanego flash'a albo przyciskow - toz to DYSKRYMINACJA
![]()
Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 08-02-2007 o 20:23
Chcę dodać,że to nie jest moje pierwsze lustro :smile: .Po za tym znam sporo osób co używają folii ochronnej i im to nie przeszkadza w robieniu bardzo dobrych zdjęć.Ja prowadzę aktywny tryb życia (paralotniarstwo,od niedawna wspinaczka skałkowa),więc rozumiem,że lepiej odpuścić sobie wszelkie "ochraniacze" na LCD?A może lepiej w ogóle nie wyciągać z torby? Fakt ... zostaje jeszcze kompakt
Pozdrawiam i dobranoc
Rozumiemy Twoj bol i przylaczmy sie, ale nie ma sensu katowac sie z powodu aparatu i chronic go jak jajko. Aparat jest do robienia zdjec. Jak pojawi Ci sie pierwszy paproch na matowce lub syf na matrycy to nie wyrywaj wlosow z glowy tylko olej to i idz pstrykac zdjecia. Do tego to cholerstwo sluzy a nie do oblepiania foliami. Tak na marginesie w Nikonach jest taki gustowny ochraniacz na LCD co wyglada mniej wiecej jak plastikowy dekiel po musztardzie sarepskiej ;-) nie zebym sie smial czy zazdroscil...
D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele
acha no to spoko :P bo sie troszku przestraszylemdzieki wielkie aptur za odpowiedz ide sie bawic bo mnie zafascynowal ten sprzet
![]()
W nowym 400D folii nie ma.
Zabezpieczenie w postaci folii jest dobrym rozwiazaniem, ale utrudnia ew. podglad szczegolow foty.
W 350d też nie było.
Kamykos: jak nie chcesz, żeby aparat się porysował, załóż obudowę do zdjęć podwodnych![]()
Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG