i wtym momencie wypada przypomniec o unikalnej jakosci wykonania L'ek![]()
![]()
![]()
i wtym momencie wypada przypomniec o unikalnej jakosci wykonania L'ek![]()
![]()
![]()
No to kontynuujac wątek dodam pytanie.
Czy zamiennie za 511A do 20D moge uzywac 511 nie bojac sie o body.
Zdecydowanie tansze.
Ale zdziwilem sie jak na jednym znalazlem inne napiecie 7.2 a nie 7.4 V.
No i jesli mozna, to gdzie polecacie kupic.
Na Allegro widze juz za 30 zl ponoc z japonskimi ogniwami.
Pozdrawiam W
Możesz.Zamieszczone przez Wild
Ja uzywam... ale nie zamiennie a w parze BP511A+BP511 w gripie.Zamieszczone przez Wild
okczyli raczej pelna kompatybilnosc.
Zastanawia mnie tylko dlaczego Canon kombinuje i dodaje nowe oznaczenie
do standartowego akumulatora ?
jak chcesz to ci sprzedam dwie za 50 zeta oryginal + podróba + nie oryginalna ladowarka
300d padlo i tyle mi z niego zostalo bateryjki spisywaly sie bardzo dobrze
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
BP511A ma wyzsza pojemnosc od standardowego BP511. Stad ta ekstra literka w oznaczeniu.
...
Tadek zamowilem juz dwa od goscia na Allegro ktorego tu polecano.(Aptel)
Jeden za 27.99.
Przeczytalem opinie kupujacych i sie troche zalamalem iloscia negatywow u tego goscia
Nic toZaryzykowalem 55.98
Maja dosc jutro lub po niedzieli.
Kuchatek... ta oryginalna ma 1390mAh. Te co zamowilem 511 mają 1800 a sa tez 1600.
Nie wiem jak bylo z pojemnoscia tych oryginalow 511 firmowanych przez Canona.
No i ile rzeczywiscie jest prawdy w tych opisach a ile fantazji![]()
BP511 ma 1100mAh. BP511A ma 1390mAh. Oba po 7,4V.
...
Musze zamarudzic tu na jedna z par zamiennikow jakie mam. Sa to te od foto-tip a nie Aptel.
W zeszla niedziele wsadzilem do aparatu, do wczoraj rano zrobilem na nich maks 100 zdjec.
Wczoraj plener slubny i... padly po ok 15 zdjeciach! (w sumie po ok 115 zdjeciach - ok 10 razy za malo wytrzymaly).
Jeszcze bede je testowal ale chyba dosc szybko zdechly (wczesniej dobrze dzialaly... mniej wiecej pol roku).
Aptelowe smigaja ale akurat mialem je rozladowane.
Zaufac wiec musialem Canonowi - zdjalem gripa (i tak mi w nim przycisk migawki padl wiec nie byl potrzebny), wlozylem ostatnia (no, prawie, w zelaznej rezerwie mialem jedna aptelowa w polowie naladowana tylko) baterie jaka mi zostala - oryginal BP-511A od 20D.
Niby powinna byc w pelni naladowana ale wskaznik pokazal polowe... byloby kiepsko gdyby padla bo po plenerze jeszcze blogoslawienstwo i slub cywilny.
Wytrzymala ok 600zdjec i nie padla - zaczynam sie zastanawiac nad kupnem jeszcze kilku oryginalow bo w takich sytuacjach, kiedy jest ten czyjs jedyny dzien w zyciu i ta osoba placi za zrobienie zdjec - nie oplaca sie ryzykowac ze podroby nagle okaza sie za slabe.
Przy okazji skoro juz o bateriach mowa - chcialem podziekowac Kuchatkowi za pomoc w sprowadzeniu baterii zapasowych do EPSONA P-2000. Bez zapasowej baterii do databanku rowniez byloby kiepsko wczoraj.
I jeszcze przy okazji pochwale sie ze moj 1GB Microdrive kupiony prawie 3 lata temu nadal smiga choc jest zauwazalnie wolniejszy (w aparacie jak i przy zgrywaniu zdjec w databanku) od kart 80x .