Vitez.. chyba przesadzasz.. A nie wydaje Ci sie, ze firmy produkujące obiektywy same sobie winne..? Płacąc wcale nie małe pieniądze, wymagam przynajmniej, zeby kontrola techniczna producenta sprawdziła KAŻDY egzemplarz jak sie należy. Czy to zbyt wielkie wymagania płacącego klienta..? No, chyba ze firmy maja nas w du**e, ale wtedy same sa sobie winne krytycznych komentarzy użytkowników.
No i chyba, że sie godzimy jako klienci, na bieganie po dziesiatkach sklepów i testoawanie setek obiektywow, by moc wybrac ten jeden o znośnej jakości...(niestety taka jest rzeczywistosc, ale to przeciez jakiś ABSURD!)
Poza tym w przypadku mojego Tamrona 17-35, ktory kupowalem od Cichego, szkło było sprawdzane przed sprzedażą (a ja Cichemu ufam...w porządku firma), więc na czym mam sie opierać, jesli nie na tym moim pojedynczym egzemplarzu....
Dodam jeszcze, że Tamron ma w tak glebokim poważaniu polskich klientow, że nawet nie ma w naszym kraju autoryzowanego serwisu..!!! Czyli kupujemy obiektyw, z duzym prawdopodobieństwem, walnięty (opcja bez biegania po sklepach) i na dodatek nie możemy go ani wyjustować, ani naprawić...!
W tym kontekscie naprawdę nie rozumiem zadowolenia i dobrego humoru co poniektórych uzytkowników
Nawiasem mowiąc.. tylko wymagający klient moze zmienić rynek na lepsze... Hawk!