Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 107

Wątek: Najgorsze obiektywy

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    moj stary sampel pokazujacy jak dokladny jest AF w 50-tce
    Hmmm... Musiałbym chyba przełączyć na Manual, żeby uzyskać tak nieostre fotki 50/1.8!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mam 50/1.8 i AF bardzo przyzwoicie sie sprawuje. A że nie ma 100% precyzji przy ostrzeniu na pełnej dziurze - cóż nic nie jest doskonałe .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

Imho najgorszy w ofercie kanona jest 17-40L
    Taa, wiem ze 18-55 czy inny efs jest slabszy, z tym ze 18-55 nie kosztuje 2500PLN czy ile tam życzą za tą eLkę 17-40L

17-40 biedne szklo za wygórowaną cenę w dodatku z literką L której jest zdecydowanie nie warte.
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk Zobacz posta
    17-40 biedne szklo za wygórowaną cenę w dodatku z literką L której jest zdecydowanie nie warte.

17-40 jest przygotowane pod analoga.. i rzeczywiście z cyfrowka trochę mu nie po drodze. Miałem to szkło przez pare dni. Fajne jest i jednak warte swojej ceny.. ale przy prawie kazdej fotografii mialem jakieś MAŁE "ale".
    Czy najgorsze szkło...? w tym momencie jednak broniłbym go zaciekle. to calkiem niezłe szkło
    Ostatnio edytowane przez jazzY ; 16-02-2007 o 18:35
    moje digarty
    EOS 30D, Canon EF-s 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 50mm/1.4 USM, Canon EF 85mm/1.8 USM, Pretec 2GB Cheetah 80x, Hoya UV SuperHMC, Lowepro Slingshot 200 AW.....&.....Sony_DSC-F717, MemoryStickPRO ULTRA II 512mb, Hoya Polar HMC, Hakuba Skylight 1B MC, torba Jeep-bagM, statyw Velbon Ultra Lux iF.

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Imho najgorszy w ofercie kanona jest 17-40L
    Ciekawe... bo ja mam na ten temat inne zdanie. Jesli uwazasz ze cena jest za wysoka to w takim razie jeszcze wiekszym g..nem od Canona bedzie przeciez 16-35/2.8L. To dopiero prawdziwy szajs.

Najgorsze to sa te wszystkie plastikowe sloiki po dżemie z denkiem od butelki zamiast soczewek czyli kity do analogow. Ani to jasne, ani wytrzymale, ani szybkie (kiepski silnik AF), optycznie tez nie bardzo. Tanie jest, to fakt. Ale wiecej zalet nie ma. No moze niektorym sie podobac ze prawie "nic" nie wazy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jeszcze trochę, a okaże się że canon to wogóle dobrych szkieł nie robi . No fakt na wielu innych forach na pytanie o szkła albo body canona odpowiadają: "To ta firma robi aparaty/obiektywy, a ja myślałam/em, że kserokopiarki" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    Ciekawe... bo ja mam na ten temat inne zdanie. Jesli uwazasz ze cena jest za wysoka to w takim razie jeszcze wiekszym g..nem od Canona bedzie przeciez 16-35/2.8L. To dopiero prawdziwy szajs.
    ...
    kurna masz racje, zupelnie zapomnialem o 16-35L
    i biorąc po uwagę moje kryteria to bedzie to chyba wiekszy szit.

chociaż porownujac foty z mojego 17-40 i 16-35 to ten drugi jest znacznie ostrzejszy - nawet przy pelnej dziurze.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

No ale skoro tak, to czy aby 28-300L nie będzie "gorszy"?

Domyślnie

kurna masz racje, zupelnie zapomnialem o 16-35L
    i biorąc po uwagę moje kryteria to bedzie to chyba wiekszy szit.

bonk.. Waść, wstydu oszczędż :-o
    Ostatnio edytowane przez jazzY ; 16-02-2007 o 22:55
    moje digarty
    EOS 30D, Canon EF-s 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 50mm/1.4 USM, Canon EF 85mm/1.8 USM, Pretec 2GB Cheetah 80x, Hoya UV SuperHMC, Lowepro Slingshot 200 AW.....&.....Sony_DSC-F717, MemoryStickPRO ULTRA II 512mb, Hoya Polar HMC, Hakuba Skylight 1B MC, torba Jeep-bagM, statyw Velbon Ultra Lux iF.

Domyślnie

Jak dla mnie Tokina 28-70 f 2.8 atx-pro SV: solidna konstrukcja ale jest nieostre do 5.6, ma brzydki kolor i maly kontrast.
    Podobno to wina SV, wiec wymienilem na Tokine 28-80 f 2.8 atx-pro i mialo byc duzo lepiej. Bylo tylko troche lepiej. Tez byl nie ostry do 5.6 i ... powyzej 50mm. Do tego ten sam wolny i niedokladny autofokus. Kolor i kontrast faktycznie pewna poprawa.
    Jezeli ktos szuka alternatywy dla 24-70L, to nie Tokina.
    1D i obiektywy Canona

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów