Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: Zabrudzenia na matówce

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Moja rada: Nie przejmuj sie tym, skoro nie widac na zdjeciach. Jeszcze przez przypadek uszkodzisz matowke i dopiero bedziesz mial psikusa
    Ślubna
    No i niestety N.

xxx35
    Guest

Domyślnie

Kurcze już tego nie dotykam, teraz zrobiłem kilka fotek i widze ze czerwone punkciki są lekko rozmazane ale zdjęcia wychodzą normalnie musiałem przesadzic z tym czyszczeniem, tak to jest człowiek na błędach się uczy

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxx35 Zobacz posta
    Kurcze już tego nie dotykam, teraz zrobiłem kilka fotek i widze ze czerwone punkciki są lekko rozmazane ale zdjęcia wychodzą normalnie musiałem przesadzic z tym czyszczeniem, tak to jest człowiek na błędach się uczy
    Kiedyś miałem podobny problem. Wytarłem szmatą matówkę, bo się jakiś paproch przyczepił. Efekt? Rozmazane punkty podświetlenia AF. Niektóre świeciły prawie niewidocznie, inne były rozlane. Jak masz aparat na gwarancji, to grzej na Żytnią, zrobią za darmo. U mnie wymienili matówkę i jeszcze matrycę przeczyścili.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

xxx35
    Guest

Domyślnie

Problem w tym ze nie mieszkam w Warszawie wiec musiałbym go wysłac DHLem a jaką mam pewnośc ze wszystko przebiegnie dobrze i czy to jest bezpieczne nie chce zostac bez aparatu bo gdzieś zniknie.

Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxx35 Zobacz posta
    Problem w tym ze nie mieszkam w Warszawie wiec musiałbym go wysłac DHLem a jaką mam pewnośc ze wszystko przebiegnie dobrze i czy to jest bezpieczne nie chce zostac bez aparatu bo gdzieś zniknie.
    DHL jest ubezpieczony. Jak aparat jest na gwarancji wysyłaj na koszt odbiorcy i się nie martw.

Cytat Zamieszczone przez kris6000 Zobacz posta
    Ale, po co, ja kupiłem aparat w grudniu, wyszłem z dziećmi na spacer, dwie zmiany obiektywu i nie wiadomo skąd cztery paproszki.
    Z doświadczenia wiem, że to nieuniknione. Moje paproszki to chyba od gąbki, pod którą dobija lustro, i tak będzie ich więcej, więc się nie przejmuj.

Pozdrawiam
    Kurczę, a ja bardzo często zmieniam obiektywy i matówka czysta jak nowa. Trzeba aparat trzymać skierowany ku dołowi a ewentualne pyłki od razu usuwać gruszką zanim się na dobre przykleją.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 07-02-2007 o 00:13
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Kurczę, a ja bardzo często zmieniam obiektywy i matówka czysta jak nowa. Trzeba aparat trzymać skierowany ku dołowi a ewentualne pyłki od razu usuwać gruszką zanim się na dobre przykleją.
    Taaa.. chyba że jesteś na polnej piaszczystej drodze i akurat zawieje wiatr .. Zawsze coś "złapiesz" i potem trzeba czyścić, ale grucha jest dobra na wszystko.. do kurzu można się przyzwyczaic..

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Taaa.. chyba że jesteś na polnej piaszczystej drodze i akurat zawieje wiatr .. Zawsze coś "złapiesz" i potem trzeba czyścić, ale grucha jest dobra na wszystko.. do kurzu można się przyzwyczaic..

Pozdr
    Artur
    Zgadza się, często robię zdjęcia na rajdach w warunkach jakie opisałeś, zmieniam obiektywy kilkakrotnie podczas takiej sesji i nic - no może jakiś jeden pyłek, który nie ma znaczenia.
    Swoją drogą jak kiedyś ręcznie uchrzaniłem matówkę, to denerwowało mnie to przez kilka dni. Później już tego nie widzisz.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie tykać Już tak załatwiłem matówkę od EOS'a 300V. Co najwyżej gruszką.

xxx35
    Guest

Domyślnie

Niestety już teraz to wiem ze nie dotykac

KAMIL ZAWADA
    Guest

Domyślnie Pomóż

Powiedz Mi Co Zrobić Jak Zabrudziłem Lustro Chcąc Małą Plamkę Na Brzegu Usunąć Zrobiłem Mazy Spirytusem Chyba Zrobiłem Kuku Aparatowi

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów