Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Dzięki koledze z WrocławiaWięc narazie aparatu nie wysyłam na zytnią wyśle za 5 miesięcy
![]()
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
oczywiście rozumiem we wrocławiu? Możesz podac dokłądny adres. we wrocku to ja tylko studiuje.
Czy ktoś mogłby mi wyjaśnić gdzie dokładnie znajdują się sensory AF? W innym temacie znalazłem informację że są one umnieszczone na dole komory lustra. Z kolei na matówce znajdują się "kwadraciki" z czerwonymi diodami od AF i nie wiem w jaki sposób są one powiązane z sensorami które znajdują sie w innym miejscu:neutral: I ostatnie pytanie, przeczytałem że brudna matówka nie wpływa na prace AF sądze że brudna matryca tym bardziej nie więc może brudne lustro negatywnie wpływa na jego pracęW ostatnim czasie zauważyłem jakby pogorszenie pracy AF w moim 400D, Działa wolniej i jakoś tak ociężale stąd moje wątpliwości. Odrazu zaznaczam że przekopałem się przez kilkanaście wątków dotyczących czyszczenia apartu i niesetety nie znalazłem odpowiedzi.
Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II