Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: [tom634] Trochę samolotów, trochę reporterki

Bywalec

Domyślnie

Witam,
    zdjęcia specjalnie daję średnie, wręcz słabe, aby było co komentować, doradzać, krytykować.
    Dorzucę kolejną porcję- z akcji gejów i lesbijek oraz narodowców. Wbrew pozorom było nudno
    1.
    2.
    3. Ten pan zaczynając od słów "Bracia i siostry" mówił błogosławieństwa:
    4. Pojawili się i narodowcy.

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Te najciekawsze demonstracje zazwyczaj bywają najnudniejsze. W Warszawie na manifie były przysłowiowe flaki z olejem. Dopiero pod sejmem coś się działo[czyt. była Młodzież Wszechpolska, która nigdy nie zawodzi], a i tak najbardziej mi się podobał pewien dziadek z tabliczką, który niespecjalnie wiedział co robi pod sejmej w tym miejscu i w tym czasie.
    A propos twoich zdjęć:
    1. Trochę nic się nie dzieje. Starałbym się złapać tę panią gadającą z policjantem, a tak widzę tylko jej plecy. A plecy są mało ciekawe. Policja rzadko kiedy jest ciekawa[chyba, że jest w akcji, a nie stoi w szeregu]. Przepalenia na kurtce pani mnie rażą.
    2. I tutaj mam dylemat. Czy brać to jako symbol? Młodzi, starsi, rozdawanie ulotek, itp.? Ale IMHO też się mało dzieje, ale już lepiej niż na 1
    3. Szkoda, że pan sam w sobie taki nijaki. Fotka ok, chociaż widziałbym mniejszą GO.
    4. Hm... Hm... zazwyczaj staram się unikać transparentów zajmujących cały kadr, ale co kto lubi. Co do 4 technicznie nie mam zastrzeżeń.

Rada od mungo na przyszłość - wrzucaj te lepsze fotki. Bo te lepsze nigdy nie są doskonałe, ale wtedy jest mniej gadania o zdjęciach, a ty wiesz jakie zdjęcia warto robić i co w nich poprawiać. Trochę się zaplątałem. Mam nadzieję, że zrozumiesz Jak nie, to na gadu Ci będę tłumaczył
    Pzdr!
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Bywalec

Domyślnie

Dzięki Ci mungo za komentarz- dużo się dowiedziałem
    Co o tym sądzicie? Ptak nad Wisłą. Duży crop.

Początki nałogu

Domyślnie

Kiszka,ale rozumiem z Twojej wypowiedzi ze dajesz specjalnie słabe żeby bylo mozna doradzać hmm....

Bywalec

Domyślnie

Witam,
    po tej wypowiedzi:
    Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    wrzucaj te lepsze fotki. Bo te lepsze nigdy nie są doskonałe
    postanowiłem dawać te lepsze- ten ptak to jeden z bardziej udanych kadrów. Skoro ten się nie podoba, to może ten?
    Sądzę, że ten ptak powinien być sfotografowany od strony słońca, żeby sierść była oświetlona, bez cieni? Lepiej, gdyby patrzył w obiektyw? Czy może inne błędy popełniłem?
    A może inaczej powinienem się zabrać za fotografowanie takich ptaków? Albo obróbkę?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom634 Zobacz posta
    Witam,
    po tej wypowiedzi:

postanowiłem dawać te lepsze- ten ptak to jeden z bardziej udanych kadrów. Skoro ten się nie podoba, to może ten?
    Sądzę, że ten ptak powinien być sfotografowany od strony słońca, żeby sierść była oświetlona, bez cieni? Lepiej, gdyby patrzył w obiektyw? Czy może inne błędy popełniłem?
    A może inaczej powinienem się zabrać za fotografowanie takich ptaków? Albo obróbkę?
    Parę refleksji:

1. Pełny kadr czy crop? Jak Crop do daj z całymi skrzydłami
    2. Ptaki mają pióra a nie sierść
    3. Cienie dają plastyczność, światło jest moim skromnym zdaniem ok, obróbka też bez rażących błędów, ostrość też ok
    4. Jakim szkłem robione?
    5. Jak zmusisz ptaka żeby patrzył w obietyw?

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    1. Pełny kadr czy crop? Jak Crop do daj z całymi skrzydłami
    Proszę, tu.
    2. Ptaki mają pióra a nie sierść

4. Jakim szkłem robione?
    EF 70-200 1:4L na 200mm. Przysłona 4, ISO 100, t=1/2000s.
    5. Jak zmusisz ptaka żeby patrzył w obietyw?
    Czasami to może się udać jak ptak leci od przodu, co pokazuje przykład przedostatniego zdjęcia, chociaż na tym patrzy lekko na prawo od obiektywu.
    Whatever, następnym razem postaram się z bardziej 'egzotycznymi' ptakami, w bardziej 'egzotycznym' miejscu.
    Dziękuję za komentarz.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Bardziej podoba mi się to z całymi skrzydłami..

Pozdr
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec

Domyślnie

Witam,
    zgodnie z tytułem, czas na trochę samolotów
    1. ISO 100, 1/100s, F=16,
    2. ISO 100, 1/80s, F=16,
    3. ISO 100, 1/50s, F=20,
    Więcej znajdziecie tu.
    Głównie kieruję do Was prośbę o skomentowanie/skrytykowanie obróbki. Z góry dziękuję

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Może ja mam coś z monitorem,ale dla mnie te zdjęcia są tak jakby za ciemne...
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów