Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: BG-E1 zamiast BG-E2 ??? Czy to możliwe?

Widok wątkowy

Domyślnie

Może i prościej, ale na pewno nie taniej. Poza tym mnie akurat takie majsterkowanie sprawia przyjemność. Ale robię to z głową tak żeby niczego nie popsuć. Dlatego ten post. A nóż widelec ktoś już tego przede mną próbował.

Natomiast jeżeli chodzi o wielkość Canona 300D i Canona 20D to są one praktycznie identyczne. Wiem bo mam oba. Tak samo wnioskując po zdjęciach gripy są bliźniaczo do siebie podobne a różnią się drobnymi szczegółami. Wiem że spokojnie mogę przerobić tak ten grip BG-E1 że będzie pasował bez problemu do 20D. Problem raczej tkwi w tym czy np. nie są inaczej zamienione styki w aparatach( jest ich ta sama ilość)

Przypuszczam że sama koncepcja zasilania aparatu jest do zrobienia na 100% bez specjalnych problemów. To znaczy że sam uchwyt razem z akumulatorami będzie działał na 99% jako zasobnik energii. Natmioast nie jestem pewien co do działania poszczególnych guzików ( typu spust migawki pionowy, kółko nastawcze, itp. )

Mała adnotacja:

Grip BG-E1 może spełniać rolę zarówno lepszego uchwytu jak i podwójnego zasilania bateriami PB-511. To znaczy przed chwila sprawdziłem to w działaniu. Natomiast wydaje mi się przyciski i kółko nastawcze nie będą działać. Przynajmniej nie mogę tego sprawdzić bez ingerencji w budowę gripa. Czekam w takim razie czy ktoś może ma jakieś doświadczenia w tej materii albo może zetknął się z jakimś opisem w sieci.
    Ostatnio edytowane przez Silwe ; 05-02-2007 o 22:58

Uprawnienia umieszczania postów