Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: fotocela i lampa wysoko i niskonapięciowa

Mieszany widok

Domyślnie fotocela i lampa wysoko i niskonapięciowa

Mam problem z wyzwalaniem lamp przez fotocelę. Chodzi o to ,że fotocela wyzwala lampę błyskową o napięciu ok 180V, a nie wyzwala lampy błyskowej posiadającej ok 7V. Fotocela to taka najprostsza z ebay'a pochodzenia hongkong.

I tu moje pytanie. Czy ktoś wie dlaczego tak sie dzieje? a drugie: Czy może ktoś zna sposób aby to naprawić( przerobić lampę lub fotocele) lub jakiś inny?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

A jaka to lampa ktorej nie wyzwala?
    ...

Domyślnie

jedna to Metz 36 c-2 a druga Miranda 700CD. Próbowałem obie i żadnej nie wyzwala.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Obstawiam nedzny uklad fotoceli. Tania chinszczyzna tak ma Pozostaje Ci chyba tylko zakup badz wykonanie fotoceli, ktora dziala ze wszystkim.

Moze cos takiego?
    http://canon-board.info/showthread.php?t=19249
    ...

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

moze kabelek nie ten ogolnie chinczycy maja tendencje do robienia jakos na odwrot wszelakich kabli i lamp i wyzwalaczy. chinska lampa z chinskim wyzwalaczem chodza ok, a z metzem juz nie. jednak po wstepnych probach przerobienie kabelka (lub dorobienie odpowiedniej przejsciowki/krosowki, czyli polaczenie przewodow w kabelku na krzyz), zalatwia sprawe.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Uprawnienia umieszczania postów