Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 63

Wątek: canon 50 1.8 potworny BF

Bywalec

Domyślnie

Nad zasadami używania softu do regulacji autofocusa i ewentualnej utraty gwarancji można by się było zastanowić. Napewno większość z okresie gwarancyjnym, nie zrezygnowała by z dobrodziejstw jakie daje gwarancja. Ale z drugiej strony ciągłe wysyłanie sprzętu do regulacji autofocusa może być irytujące. Ja na przykład raz już wysłałem swoje body do serwisu w celu regulacji autofocusa. Trzymali je całe 2 tygodnie. Przysłali i wszystko było OK. Teraz kupiłem sobie canona ef 50 mm f/1,8 mk II i znowu mam problemy z autofusem (tylko z tą stałką). Dzwoniłem do nich i powiedzieli mi, żeby przysłać im cały sprzęt. Gdybym był z okolic W-wy to osobiście bym sam pojechał do serwisu, ale z Koszalina tułać się do stolicy to przesada.

Nigdy nie uczestniczyłem w pracach przy regulacji jakiegokolwiek aparatu. Może faktycznie jest to bardzo skomplikowana sprawa i pomysł z udostępnieniem takiego softu nie ma rzadnego sensu. Może ktoś z forumowiczów uczestniczył przy czymś takim i napisałby jak to wygląda.
    Ostatnio edytowane przez David ; 10-10-2005 o 14:39

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wydaje mi sie ze wiekszy problem jest z uzytkownikami ktorym WYDAJE SIE ze maja FF/BF i krecac ustawieniami tylko by sobie popsuli wszystko. Dopiero wtedy serwis canona mialby pelne rece roboty.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek
    Dopiero wtedy serwis canona mialby pelne rece roboty.
    Serwis powinien być tym uradowany. No bo przecież za regulowanie sprzętu własnoręcznie popsutego przez użytkownika kasowałby jak za zboże. I po co wprowadzać ceny zaporowe - jak sugeruje Muflon? Wystarczy normalna stawka /a nawet upust, dla stałych klientów 8) . Ludzie mają co robić, firma się rozwija, klienci zadowoleni - czego chcieć więcej

PS. Faktycznie w naszym pięknym kraju ukształtowała się taka dziwna świecka tradycja, że Pan Serwisant często ma za złe klientowi, że przyszedł do niego ze sprzętem do naprawy. A powinien się cieszyć, że ma co robić i płaci za to albo klient albo producent.

pozdrawiam
    Rafal

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez David
    Może ktoś z forumowiczów uczestniczył przy czymś takim i napisałby jak to wygląda.
    Muflon jakiś czas temu opisywał to, co widział w serwisie.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu

Domyślnie

Pejot - a jaka masz pewnosc ze nie wyslal ci tego samego szkla?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Pejot już od dawna nie udziela się na forum. Spójrz na daty postów ostatnich.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Coś już napisał Awatar Slaw
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Test FF?BF tablica

Przepraszam Was...moze gdzies jest ... ale potrzebuje na szybko. Mialem kiedys link'a do strony z plikiem tabeli do testu owego. Potrzebuje w pare minut. Przeszukalem...ale nie moge trafic.
    Moze ktos pomoc ?
    Dzieki

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A kolega KuchateK przywózł ze sobą 3x EF50 1.8 i każdy ma BF i każdy w różnym stopniu. Mam jeszcze jedną 50-tke z wcześniejszej "dostawy" i ma jeszcze większy BF jak te trzy ostatnie . Przy czym właśnie ta z największym BF pasuje mi blisko do KITa. Ustawiłem ostrzenie AFa w body za pomoca imbusika i oba szkła są w granicach przyzwoitości ostre. A może ta 50-tka jest dobra tylko tamte 3 mają FF? Na pewno jest trudno trafić tak żeby i KIT i 50-tka ostrzyly w podobnym miejscu.
    Ostatnio edytowane przez Diodak ; 01-08-2006 o 15:04
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slaw
    Przepraszam Was...moze gdzies jest ... ale potrzebuje na szybko. Mialem kiedys link'a do strony z plikiem tabeli do testu owego. Potrzebuje w pare minut. Przeszukalem...ale nie moge trafic.
    Moze ktos pomoc ?
    Dzieki
    Tutaj (Focus21) jest caly PDF z testem. Na ostatniej stronie dokumentu jest ta tablica do drukniecia.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman
    Tutaj (Focus21) jest caly PDF z testem. Na ostatniej stronie dokumentu jest ta tablica do drukniecia.
    I znowu będzie dyskusja że wyniki są bez sensu bo na tablicę ostrzy się pod kątem...

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów