-
Bywalec
W końcu jakiś klarowny finał:
Wczoraj wieczorem (poniedziałek) ktoś zapukał do moich drzwi. Otwieram, stoi jakiś młody chłopaczek, w ręku trzyma paczkę. Listonosz? po 20.oo? A nie. Okazało się, że listonosz ów paczkę zaniósł pod inny adres, i BEZ wylegitymowania, BEZ pokwitowania, po prostu komuś zostawił. W piątek. Nie mam pojęcia, jakim cudem. W każdym razie gość mi ją podrzucił (pewno walczył z ciekawością co jest w środku od piątku...a ja zapomniałem mu powiedzieć), dobrze, że jeszcze uczciwi ludzie się trafiają. No, w każdym razie sprzedawca oczyszczony z zarzutów, w tym momencie gorąco pragnę go przeprosić za podejrzenia z mojej strony.
Do rzeczy: BF mam nadal, i to jak jasna cholera. Z odległości 30-40cm mam cofnięcie o 1-2cm, z odległości 2-2,5m wychodzi ~5cm, o większych odległościach już nie wspominam. Zresztą, to wszystko było widoczne na fotkach z pierwszego postu (wymiana szkła jednak niczego nie zmieniła- można wyciągnąć wnioski...)
Sprzedawca powiedział mi, żebym odesłał body do wawy, to mi skalibrują AF. Tylko, jak potem ostrzyć będą pozostałe szkła? Przecież, skoro ostrzą dobrze, to po jakichś zmianach w body już tak ostrzyć nie będą! Jutro, pojutrze podepnę wszystkie szkła do innego 300d i zobaczę- jak wszystko ostrzy, to kalibracja. Jak nie- odsyłam 50'kę. To chyba jedyne wyjście...? A za zaoszczędzone pieniądze kupię sobie sonnara z mieszkiem. O!
Tak się rozpisałem, ale już chciałem zamknąć ten wątek (a zwłaszcza usprawiedliwić sprzedawcę, który okazał się bardzo sympatyczny i pomocny)
pozdrawiam, i życzę wszystkim samych super ostrych szkieł i super skalibrowanych body.
Uprawnienia umieszczania postów