Wbrew pozorom obiektyw Macro canona z 30D pracuje wyjatkowo dobrze na AF. Nie wiem czemu ludzie wykluczaja uzywanie tego. Ja zawsze robilem (z Sigma tez) i nie mialem powodu do narzekan
Wbrew pozorom obiektyw Macro canona z 30D pracuje wyjatkowo dobrze na AF. Nie wiem czemu ludzie wykluczaja uzywanie tego. Ja zawsze robilem (z Sigma tez) i nie mialem powodu do narzekan
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Bo panuje ogólne przekonanie, że makro należy robić na manualu, ale nie jest to prawdą (o czym już wcześniej gdzieś tu pisałem).
A propos statywu i trudności operowania nim: wczoraj na Allegro widziałem bardzo ładne i niedrogie sanki krzyżowe. Wyglądają na bardzo solidne!
Osobiście używam Novoflexa.
to nie ogólne przekonanie tylko czasem elementy sa tak popierzone ze sie nie da z AF złapac, a przy "papierowej" głebi wazne jest by ustawic ostrosc dokladnie na wybrany punkt elementu ktory robisz, wiec AF w takich wypadkach to jak rosyjska ruletka z kompletem kulale tam gdzie da sie poprawnie złąpac ostrosc za pomoca AF to chyba tylko jakis ortodoks bedzie sie manuala trzymał
![]()
Ostatnio edytowane przez Skipper ; 15-02-2007 o 14:42
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple