Kupiłem go w niedziele na giełdzie w Stodole, hurtownia ASTER-FOTO. Jutro sprawdzę czy mają jakiś inny egzemplarz w takim razie...
Jeśli nie będą mieli akurat tego, to może spróbuj innego do makro np. Tamrona 90 F/2,8 i zobacz czy podobnie się zachowuje. A może z Twoim body coś jest nie tak?
wrzućcie proszę jakiegoś cropa z tego szkła bez obróbki i z podobnymi parametrami ekspozycji please...
Przez ciekawość wyciągnąłem swojego C 300D i podłączyłem 100/2,8 macro USM. Rezultat w załączeniu (bez obróbki, tylko zmieniony rozmiar); skala odwzorowania 1:1.
Dzięki za dobre chęci Pogonus ale crop jest tu niezbędny... Ta fota nic mi nie mówi : (
Masz tu przede wszystkim ilustrację rozkładu ostrości na całym kadrze. Jak widzisz, nie ma rozmydleń po bokach... Moim zdaniem crop powie Ci niewiele więcej, ale... jaki ma być duży?
wytnij 1/9 kadru, samo centrum i wrzuć na imageshack'a, bez żadnych modyfikacji z jpeg'a.
z góry dziękuję!
Dotąd nie korzystałem z imageshack'a. Podpowiedz mi co i jak mam zrobić. Może lepiej będzie przez e-mail? Napisz na priva.
MS