Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: canon100/f2,8macro czy sigma105/2,8 macro

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    a ja bym wziął cos na szynie z manualnym AF... w końcu chcesz robic biżuterie a na ile mam doswiadczenie z biżuterią AF tak naprawde trzeba bedzie podkręcac recznie gdyż elementy czesto sa i tak zbyt małe by AF złapał to prawidłowo również w tyms swietle argument szybkosci AF jest... argumentem podanym bez kompletnego zastanowienia sie nad tym co jest robione na zasadzie byle napisac cos madrego... pierscionki nie beda przecież biegały po stone
    dlatego jesli naprawde chcesz robic tylko to co napisaleś poszukaj szkła z manualnym AF a zaoszczedzisz jeszcze wiecej pieniędzy nie tracąc nic na jakości...
    Nie bardzo rozumiem co miałeś na myśli pisząc „manualny AF na szynie”? Jeżeli chodziło Ci o manualne ustawianie ostrości, to przecież każdy z wcześniej omawianych obiektywów (łącznie z kitem) możesz przełączyć do tego trybu pracy. To prawda, że pierścionki nie biegają po stole, ale czy uważasz, że obiektyw kupuje się tylko do jednego zadania? Może miałbyś rację gdyby tak właśnie było, lecz ja uważam, że obiektyw to element wielozadaniowy (może z wyjątkiem kilku wybitnie specjalistycznych szkiełek, np. MP-E 65, ale i w tym przypadku ma się „kilka stopni swobody”, szczególnie w doborze obiektów i tematu zdjęć). Jeżeli gość nagle zechce focić muchy, to będzie miał taką możliwość. Zresztą rozważanie powyższego i tak jest bezcelowe wobec tego, co napisałem na początku postu (każdy obiektyw można przestawić do manualnego trybu pracy).
    Ostatnio edytowane przez Pogonus ; 07-02-2007 o 08:49

Uprawnienia umieszczania postów