Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Czcionka Canon

Dopiero zaczyna Awatar Gooferek
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie Czcionka Canon

Witam

Znacie moze nazwe lub posiadacie linka do pliku czcionek uzywanych przez Canona? Interesuje mnie czcionka uzywana w napisie "Canon" i czcionka, ktora na pasku aparatu wyszyty jest napis np. EOS DIGITAL. Chcialem uzyc jednej z tych czcionek w moim portfolio, bo ladnie beda mi sie komponowaly wizualnie z reszta grafiki. Z gory dziekuje za wszystkie posty.

Pozdrawiam
    Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

Uzależniony

Domyślnie

'fake' bedziesz robil w PS ?
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przy opracowywaniu znaków słowno-graficznych projektuje się liternictwo specjalnie na tą jedną okazję. Zaprojektowanie korporacyjnej identyfikacji wizualnej jest rzeczą dość istotną oraz piekielnie kosztowną, dlatego nikt nie używa w takich wypadkach powiedzmy Ariala...

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    'fake' bedziesz robil w PS ?
    Dokładnie o tym samym sobie pomyślałem.

Gooferek tylko zrób coś tak dobrego jak bonk .
    system EOS

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Przy opracowywaniu znaków słowno-graficznych projektuje się liternictwo specjalnie na tą jedną okazję. Zaprojektowanie korporacyjnej identyfikacji wizualnej jest rzeczą dość istotną oraz piekielnie kosztowną, dlatego nikt nie używa w takich wypadkach powiedzmy Ariala...
    Też się nad tym zastanawiałem. Dzięki Czornyj za wyjaśnienie.
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Domyślnie

Jest font zwany electronics, w którym jest logo C jako znak. Nie mam linku, ale było na forum

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

W fontach nie pomoge, ale gdyby ktos potrzebowal logotyp Canona to moze go pobrac stad.

Domyślnie

jesli chodzi o rozpoznawanie fontow to polecam ten link:
    http://www.myfonts.com/WhatTheFont/

wrzucasz obrazek z napisem i jest on porownywany do fontow z obszernej bazy danych. jesli nie znajdziesz danej czcionki to na ogol da sie znalezc bazowa, z ktorej powstalo logo. nie zawsze projektanci robia wszystko od zera, czesto sa to lekkie przerobki juz istniejacych

Dopiero zaczyna Awatar Gooferek
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    Jest font zwany electronics, w którym jest logo C jako znak. Nie mam linku, ale było na forum
    Dzieki, tego fonta juz znalazlem ale mi jest potrzebny caly plik czcionek podobnych do kroju napisow zawartych w moim poscie. Widze ze bede musial poszukac
    Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

Uprawnienia umieszczania postów