Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Slave flash i problem z wyzwalaniem

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

to ze tlo mozna rozswietlic to wiedzialem chcialem raczej zobaczyc jak to sie sprawuje u cioci na imieninach. np lampa z fotocella na full w sufit (moja sunpak ma tylko 1/16 lub full grrr) a 380ex z korekcja na - jako doswietlenie 1 planu. cos czuje ze zakup filtra polaryzacyjnego odejdzie na 2 plan. strasznie mnie kreca te 2 lampy z fotocella.
    do makro to sie chyba tez przyda bo mam zamiar pobawic sie mieszkiem. a wiosna juz za pasem bo sie bociany pojawily

kurcze musze troche grosza zarobic bo wydatkow duzo ..... ta fotocela mif mi bardzo odpowiada. myslalem jeszcze o tym tumax-ie http://www.allegro.pl/item163932583_...o_synchro.html bo latwo go mozna ustawic np na szafie lub przykrecic do statywu. jednak ten MIF chyba wygra bo mozna latwiej mu zapodac zrodlo swiatla, a jakis patent na stawianie lampy sobie opracuje
    5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

No i ja bym zwrocil uwage na mozliwosc wyzwalania przy drugim blysku, bo to moje ustrojstwo (zdjecie w pierwszym poscie) reaguje zawsze na przedblysk i trzeba kombinowac, zaslaniac albo czekac z wcisnietym spustem az sie naladuje. A co do imienin cioci to nie wiem bo "to" jest troszke za slabe pozdrawiam
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Mam fotocelę z tego linka - wyzwala lampę raz i trzeba wyłączyć i włączyć lub wcale, co prawda starą lampę ale słyszałem o podobnych problemach z fotocelami i lampami EX. Poza tym jest na pierwszy błysk i na nic ci się przyda przy E-TTLu gdy będziesz używał 380 EX. Lepiej kupić ten zestaw MIF.
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów