Tzn. wydaje mi sie, ze wlasnie jedna z rewelacji co do S1 IS bylo to, ze filmy nie byly ograniczane softwareowo, a mozna krecic dlugie na ile starczy karta. Tak tez pisze na dpreview i tak mowi kolega Yasin...wiec chyba cos w tym jest
![]()
Tzn. wydaje mi sie, ze wlasnie jedna z rewelacji co do S1 IS bylo to, ze filmy nie byly ograniczane softwareowo, a mozna krecic dlugie na ile starczy karta. Tak tez pisze na dpreview i tak mowi kolega Yasin...wiec chyba cos w tym jest
![]()
Martin Gorczakowski
Lucien zauwaz pewna niescislosc. Ty piszesz o karcie 256MB ja pisalem o karcie 1GB.
Na 256 po prostu nie zmiesci sie wiecej niz 3 minuty w najwyzszej jakosci (proporcjonalnie, steve podaje dla 1GB ok 12 min, 256 to 4 razy mniej niz 1GB wiec ok 3 minuty sie zmieszcza) - dlatego tobie po 3 minutach przerywalo ale pewnie zostawalo jeszcze pare MB na kilka zdjec.
Tak wiec przestancie sie tu "glupkami" przerzucac bo obaj macie racje - lucien ma racje ze na 256MB wiecej niz 3 min nie nagra, yasin ma racje ze na 1GB nagra 12 min - oczywiscie caly czas przyjmujac maksymalna jakosc... a jest calkiem mozliwe ze obaj operujecie w roznej jakosci/rozdzielczosci filmow.
I jednoczesnie ja mam racje ze na karte 2GB ni nagra 2GB (czyli np 24 minut) - a tylko max 1GB za kazdym razem (czyli ok 12 min) a nie 3 minuty.
UpsBez negatywnych emocji poproszę. Dzięki za wyjaśnienia i pozdrowionka.
![]()