Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Osłona słoneczna do 17-40/4L

Kuba60
    Guest

Domyślnie

Dzięki Cyborg. Teraz wszystko jasne.

Kuba60
    Guest

Domyślnie

No więc przed chwilą dostałem przesyłkę z zamiennikiem EW-83J (foto-tip.pl 49zł). Do obiektywu 17-40/4L pasuje idealnie. Z cropem 1,6 prz ogniskowej 17mm nie winetuje. Ochrona na granicy, to znaczy obracając osłonę o jakieś 10st wineta się pojawia. Zatem jest dobrze.
    Co do wykonania. Od zewnątrz wygląda jak oryginał. Od środka brak tego "meszku" natomiast powierzchnia solidnie zmatowiona, gładka ale pozbawiona odblasku.
    Jest dobrze! Jeśli komuś się to przyda do podjęcia decyzji to bardzo się będę cieszył.
    Ostatnio edytowane przez Kuba60 ; 06-02-2007 o 16:13

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kuba60 Zobacz posta
    Jest dobrze! Jeśli komuś się to przyda do podjęcia decyzji to bardzo się będę cieszył.
    Oj przydało się. Własnie na takie info czekałem. Też nosiłem się z zamiarem kupna zamiennika EW-83J od foto-tipa. Dziś finalizuję zakup 17-40, potem osłonka i do pstrykania.

Wielkie dzięki za info.
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Domyślnie foto-tip i fikcyjne zamienniki osłon EW-83J

Witam wszystkich,
    Jak pisałem wcześniej nosiłem się z zamiarem kupna osłony EW-83J u foto-tipa (mowa o zamienniku). Zakończyłem aukcję , zapłaciłem za towar - jak to zawsze czynię, no i dziś dostaję maila, że niestety osłon nie mają i mogą mi zwrócić pieniądze lub zaoferować inny towar z upustem. Na osłonę będę czekał 3-4 tygodnie. Na aukcji widniało : dostępnych 19 sztuk.

Czyżby kolejny sprzedawca fikcyjnego Jeepa ? Co z takimi robić?

Piszę o tym w tym wątku, żeby uprzedzić kolejnych kupujących osłonę EW-83J u Foto-tipa. On ich po prostu nie ma. Wystawia towar, którego nie posiada.

Pozdrawiam.

Info dla admina: celowo piszę w tym temacie, żeby nie tworzyć nowego. Jeśli treść nie pasuje do tematu to proszę o przeniesienie wątku do innego działu.
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysp Zobacz posta
    Zakończyłem aukcję , zapłaciłem za towar - jak to zawsze czynię, no i dziś dostaję maila, że niestety osłon nie mają i mogą mi zwrócić pieniądze lub zaoferować inny towar z upustem. Na osłonę będę czekał 3-4 tygodnie. Na aukcji widniało : dostępnych 19 sztuk.

Oferuja rabat na inny towar lub zwrot pieniedzy - decyzja nalezy do ciebie co robic. Wg mnie zalatwili sprawe profesjonalnie zamiast kombinowac. Moze im po prostu planowana dostawa nie dotarla nie z ich winy?

Wez zwrot kasy i zajrzyj np na www.abfoto.pl - tam maja oryginalne oslony w bardzo atrakcyjnych cenach

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysp Zobacz posta
    Nie, oni po prostu sprzedają towar który zamówili a jeszcze do nich nie dojechał. Czasem się zdarza że są jakieś kłopoty bo np. w hurtowni zabrakło i wtedy klienci są w takiej sytuacji jak ty teraz.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów