Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
słuchajcie jesteście beznadziejni! widać wyraźnie niedoświetlenie w rogach kadru i a piszecie jak bym był jakimś debilem który się sprzeęte chce pochwalić a nie potrafi rozróżnić głębi ostrości od winietowania - wstyd tak potraktować nowego uczestnika forum - wstyd panowie... nie chciałem wysyłać zdjęcia sufitu, lub pisaków na biurku jak to robi większość z was ... wysłałem więc ostatnie fotki na których to wyraźnie widać... uważam to za poważny problem bo widać to na każdej jasnej fotce z każdym obiektywem... a wy tak chamsku po mnie jedziecie... zazdrość cy co... myślałem że to forum jest trochę poważniejsze chyba stąd spadam...
Ja mam wrażenie że kolega bardzo uogólnia wrzucając wszystkich i wszystko do jednego wora. Po za tym mam pytanie czy testowałeś ww korpus ze wszystkimi 60-cioma obiektywami do Canona i kilkudziesięcioma od producentów niezależnych, że o tych mocowanych przejściówkami nie wspomnę. Bo przyznasz że stwierdzenie " 5D winetuje jak holera z każym obiektywem!!" jest dość radykalne. Rozumiem że np. te obiektywy które dopiero zostaną wyprodukowane też bierzesz pod uwagę. No bo skoro z każdym...?