Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 57 z 57

Wątek: 5D winetuje jak holera z każym obiektywem!!

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    A tak BTW, byłem tu kiedy pojawił się temat. Ale odechciało mi się odpowiadać, bo według mnie to prowokacja pełną gębą. 5D w tytule wątku atakującym "najlepszy aparat świata" ;-) , do tego mówiący (z błędem) że problem występuje "na każdym obiektywie" czyli na 50/1.4 autora . Do tego ktoś kto wydał 10k PLN na sprzęt musi wiedzieć, co to jest winieta i musi wiedzieć, że dwa pierwsze zdjęcia winiety nie mają - chyba że jest kompletnym ignorantem. A jeśli jest - no to sam się naraża.

no właśnie, czyli efekt osiągnięty
    Drogi Panie Dyrektorze!

Prawdą jest że wyraziłem się mało ściśle i lakonicznie...
    powinienem uściślić tytuł wątku i napisać: - Wszystkie moje obiektywy winetują z 5d jak cholera!... liczyłem na to że mam do czynienia z ludźmi inteligentnymi i taki skrót myślowy nie rozpięta takiej wojny...
    Muszę się również przyznać do niewiedzy i dużego ignoranctwa sprzętowego (mimo wydania 10k na sprzęt) ale prawda jest taka że totalnie walą mnie problemy sprzętowe do momentu kiedy maja one decydującego wpływu na jakość robionych prze zemnie zdjęć... interesuje mnie tylko efekt końcowy - zdjęcie, jego jakość i fakt jak będzie ono odbierane przez mojego klienta, tudzież osobę której je prezentuje ... onanizm sprzętowy mnie nie interesuje a wręcz nim gardzę ....
    A co do krypto reklamy mojej strony, to jakie może mieć dla mnie znaczenie pusty trafik z za oceanu?... jestem lokalnym fotografem i na moja działalność ma tylko wpływ potencjalny, lokalny klient znajdujący się w promieniu kilkuset mil (kilometrów).

łącze wyrazy szacunku i pozdrawiam
    VanMurder
    ps nie chcę krytykować percepcji wizualnej pana dyrektora, ale wineta jest widoczna gołym okiem na przedstawionych przeze mnie zdjęciach

Domyślnie

Ale przynudzacie, jeden widzi, drugi nie widzi co za różnica. Zrobiła się pyskówka z tego wątku a od tematu już dawno odbiegliście.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

wracajac do watku to winetowanie mozna zaprezentowac tutaj wiec na problematycznych zdjeciachz pierwszego postu nie mozna o nim mowic...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dobrze, że nie widziałeś co te 5d robi za winiety na otwartym 35L. Spadłbyś z krzesła. Ale jeśli mam być szczery, to akurat winietowanie tego szłka jest po prostu śliczne i bardzo na miejscu.
    Jarek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moge zamknac? Moge? Temat sie juz chyba wyczerpal

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Moge zamknac? Moge? Temat sie juz chyba wyczerpal
    Zamykaj . Nic tu już mądrego z tego nie wyniknie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Szybszy byłem!
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów