Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Wątek: 5D winetuje jak holera z każym obiektywem!!

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

5D winetuje jak holera z każym obiektywem!!
    A mozesz pokazac jak winietuje? Bo jakos na tych zdjeciach to nie widac.
    Ślubna
    No i niestety N.

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Ręce opadają gdy ktoś pisze, że aparat winientuje... no bo przecież matryce są mniej czułe na rogach (?) ;-) Kiedyś gdy 5D wchodziło na rynek, bodaj w Fotografii Cyfrowej, przeprowadzono test tego aparatu z obiektywem CANON 28-105 3.5-4.5 USM. W podsumowaniu dano korpusowi MINUS za to, że "aparat winietuje". Tak też skończyła się moja przygoda z tym czasopismem...
    Ostatnio edytowane przez mancat ; 04-02-2007 o 14:54 Powód: poprawka

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

co do mnie to tez tej winety jakos nie widze..

ps. na jakiej przyslonie robione???? wide open???
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancat Zobacz posta
    Tak też skończyła się moja przygoda z tym czasopismem...
    z dpreview zaraz też się skończy
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos5d/page24.asp
    nie wiem, nad czym tutaj deliberować ..

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancat Zobacz posta
    Ręce opadają gdy ktoś pisze, że aparat winientuje... no bo przecież matryce są mniej czułe na rogach (?) ;-) Kiedyś gdy 5D wchodziło na rynek, bodaj w Fotografii Cyfrowej, przeprowadzono test tego aparatu z obiektywem CANON 28-105 3.5-4.5 USM. W podsumowaniu dano korpusowi MINUS za to, że "aparat winietuje". Tak też skończyła się moja przygoda z tym czasopismem...
    Co gorsza nie tylko z tym czasopismem musisz skonczyc, dpreview ale tez z naszym forum bo zapluty karzel reakcji i tutaj dotarl (w kilku osobowym skladzie nawet) i tez twierdzi ze winietowanie matrycy to fakt.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Czy z kazdym to nie wiem, ale z 50/1.4 winietuje bardzo fajnie. Bardzo mi pasuje ten efekt:

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Fakt, efekt jest bardzo przyjemny:

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

słuchajcie jesteście beznadziejni! widać wyraźnie niedoświetlenie w rogach kadru i a piszecie jak bym był jakimś debilem który się sprzeęte chce pochwalić a nie potrafi rozróżnić głębi ostrości od winietowania - wstyd tak potraktować nowego uczestnika forum - wstyd panowie... nie chciałem wysyłać zdjęcia sufitu, lub pisaków na biurku jak to robi większość z was ... wysłałem więc ostatnie fotki na których to wyraźnie widać... uważam to za poważny problem bo widać to na każdej jasnej fotce z każdym obiektywem... a wy tak chamsku po mnie jedziecie... zazdrość cy co... myślałem że to forum jest trochę poważniejsze chyba stąd spadam...

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    co lepsze byc przy kasie zeby kupic sobie 5d ale nie wiedziec co to winietowanie czy byc biednym majac 400d ale wiedziec jak sie robi fotki

pozdrawiamy californie
    chciał bym zobaczyć twoje fotki - biedny mądralo!!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    słuchajcie jesteście beznadziejni! widać wyraźnie niedoświetlenie w rogach kadru i a piszecie jak bym był jakimś debilem który się sprzeęte chce pochwalić a nie potrafi rozróżnić głębi ostrości od winietowania - wstyd tak potraktować nowego uczestnika forum - wstyd panowie... nie chciałem wysyłać zdjęcia sufitu, lub pisaków na biurku jak to robi większość z was ... wysłałem więc ostatnie fotki na których to wyraźnie widać... uważam to za poważny problem bo widać to na każdej jasnej fotce z każdym obiektywem... a wy tak chamsku po mnie jedziecie... zazdrość cy co... myślałem że to forum jest trochę poważniejsze chyba stąd spadam...
    Ja mam wrażenie że kolega bardzo uogólnia wrzucając wszystkich i wszystko do jednego wora. Po za tym mam pytanie czy testowałeś ww korpus ze wszystkimi 60-cioma obiektywami do Canona i kilkudziesięcioma od producentów niezależnych, że o tych mocowanych przejściówkami nie wspomnę. Bo przyznasz że stwierdzenie " 5D winetuje jak holera z każym obiektywem!!" jest dość radykalne. Rozumiem że np. te obiektywy które dopiero zostaną wyprodukowane też bierzesz pod uwagę. No bo skoro z każdym...?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    Czy z kazdym to nie wiem, ale z 50/1.4 winietuje bardzo fajnie. Bardzo mi pasuje ten efekt:

winietowanie widać dzięki

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów