Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Witam.....pomocy (osłnka okulara)

Bywalec Awatar toni
    Miasto
    Warszawa/Rozlare

Domyślnie Witam.....pomocy (osłnka okulara)

Witam, zginęła mi osłonka na wizjer (okular) do Canona 350D (to ten plastik z gumowym elementem) czy ktos wie jak to zdobyć, kopić itd...
    pozdrawiam
    loox@op.pl
    gg 1508208
    Toni Maola
    :wink:

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Czy mówimy o tym

Jeżeli ta, to nazywa się to "muszla oczna" i jest dostępna w większości sklepów ze sprzętem foto.
    Np. -> Tu <-, -> TU <-, -> TU <- i w wielu, wielu innych.

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

np. tu :

- http://www.foto-raj.pl/index.php?op=...ortowanie=cena .. tu jest jeszcze o 3 zl taniej

edit: widze ze zostalem "ubiegniety" ;-)

tu jest jeszcze o 3 zl taniej
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 04-02-2007 o 10:22

Bywalec Awatar toni
    Miasto
    Warszawa/Rozlare

Domyślnie

dzieki piekne....
    pozdrawiam
    loox@op.pl
    gg 1508208
    Toni Maola
    :wink:

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

To ja jeszcze od siebie. Jak kupisz to male za to cholernie drogie gowno podklej je od strony aparatu cienkim paskiem dwustronnej tasmy klejacej. Inaczej bedzie Ci to ginelo co troche a zaloze sie ze masz duzo ciekawsze pomysly na wydawanie 30 zl.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ha!
    Ale wtedy ciężko się kręci korekcją dioptrii.
    No i dużo łatwiej się czyści ten wizjerek ze zdjętą osłonką.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    To ja jeszcze od siebie. Jak kupisz to male za to cholernie drogie gowno podklej je od strony aparatu cienkim paskiem dwustronnej tasmy klejacej. Inaczej bedzie Ci to ginelo co troche a zaloze sie ze masz duzo ciekawsze pomysly na wydawanie 30 zl.
    Ja wypełniłem saneczki mocowania osłony odrobiną masy mocującej. Sprawdza też sie guma do zucia , ale twardnieje na mrozie. Do ustawiania dioptrii tak często nie sięgam.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Bywalec
    Miasto
    KORD / IL - US

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toni Zobacz posta
    Witam, zginęła mi osłonka na wizjer (okular) do Canona 350D (to ten plastik z gumowym elementem) czy ktos wie jak to zdobyć, kopić itd...
    pozdrawiam
    Mnie zginela trzy razy... Przyznam sie bez bicia ze "zalatwilem" sobie w sklepie z wystawy od jakiegos analoga (chyba canon rebel) - wiesz w Stanach mozesz sobie pomacac aparat bez limitu - po prostu zagadalem z tym co sprzedaje . Ale najlepiej pasuje ta muszla od analoga (nie pamietam nazwy) - jest cala gumowa i troche mniejsza ale dobrze lezy na oku i swietnie sie trzyma na miejscu...
    Pozdrawiam
    airliners.net
    50D + BG-E2 + 70D
    + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Niestety to małe dziadostwo ginie. Ja kupiłem na allegro nowy za ok. 36 zł od b. solidnego człowieka z Zakopanego na allegro. On często sprzedaje na allegro rózne rzeczy foto. Przyklejenie tego -jak ktoś wyżej pisał - utrudnia korektę dioptri a przede wszystkim iniemożliwia zakrycie -firmową gumka - wizjera przy wyzwalaniu na czas. Dlatego zrobili ją zdejmowaną. Trzeba poprostu uważać!

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

W 350D nie jest tak źle, w 300Vce w ogóle się nie trzymała, chyba trzy muszle zgubiłem... masakra. Co ciekawe w 300V jest bodaj ten sam typ co w 350D, a na tym drugim korpusie trzyma się dużo lepiej... jest postęp! ;-)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów