Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Witam.....pomocy (osłnka okulara)

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Niestety to małe dziadostwo ginie. Ja kupiłem na allegro nowy za ok. 36 zł od b. solidnego człowieka z Zakopanego na allegro. On często sprzedaje na allegro rózne rzeczy foto. Przyklejenie tego -jak ktoś wyżej pisał - utrudnia korektę dioptri a przede wszystkim iniemożliwia zakrycie -firmową gumka - wizjera przy wyzwalaniu na czas. Dlatego zrobili ją zdejmowaną. Trzeba poprostu uważać!

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    Niestety to małe dziadostwo ginie. Ja kupiłem na allegro nowy za ok. 36 zł od b. solidnego człowieka z Zakopanego na allegro. On często sprzedaje na allegro rózne rzeczy foto. Przyklejenie tego -jak ktoś wyżej pisał - utrudnia korektę dioptri a przede wszystkim iniemożliwia zakrycie -firmową gumka - wizjera przy wyzwalaniu na czas. Dlatego zrobili ją zdejmowaną. Trzeba poprostu uważać!
    Zdziwie sie po raz kolejny: jak czesto pogarsza sie wzrok, za tak trzeba tymi dioptriami zonglowac? Jak ktos inny przyklada moj aparat do oka to niestety widzi za mgłą .
    A przyklejam bo moja jedyNka ma zaslonke wizjera. O gumce (mialem taka przy EOS 600) juz zapomnialem.
    Reasumujac: trzeba uwazac
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

W 350D nie jest tak źle, w 300Vce w ogóle się nie trzymała, chyba trzy muszle zgubiłem... masakra. Co ciekawe w 300V jest bodaj ten sam typ co w 350D, a na tym drugim korpusie trzyma się dużo lepiej... jest postęp! ;-)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Mi najpierw w 20D zginęło, a potem w 1D połamałem dolną krawędź ale nie chce mi się kupować nowej muszli, a kropelka nie działa :-D

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A moja, w Trabancie, jakiś luzów dostawać zaczęła. Jak się zgubi to sobie w MJ-Foto kupię nową bo większość typów mają zazwyczaj na stanie (chyba często się gubią ) :-)
    Ale w 33 i EF-M siedzą jak przyklejone :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

W mojej 30-ce też ani rusz, więc o tę się nie martwię.

Bywalec Awatar Klosiu
    Miasto
    Tarnów/Kraków

Domyślnie

popytajcie o ceny w sieci sklepow fotojoker - Ja ostatnio zgubilem muszle od mojej puszki i za oryginal (DK-21 od D200) zaplacilem 13 zl
    5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Klosiu Zobacz posta
    popytajcie o ceny w sieci sklepow fotojoker - Ja ostatnio zgubilem muszle od mojej puszki i za oryginal (DK-21 od D200) zaplacilem 13 zl
    Muszle oczne do N sa po prostu o polowe tansze. Dlatego zaplaciles tak malo. To normalna cena (czego nie mozna powiedziec o cenie muszli to canona).

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Muszle oczne do N sa po prostu o polowe tansze. Dlatego zaplaciles tak malo. To normalna cena (czego nie mozna powiedziec o cenie muszli to canona).
    Niestety. I Chinczycy ich nie podrabiaja.
    Przy okazji mozna kupic sobie okragla muszle oczną. Lepiej przylega do oka i tak samo "dziala" przy kadrze pionowym. Jak zgubie (pomimo mocowania na gumę do żucia) to taka wybiore
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów