Strona 19 z 24 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 239

Wątek: 30D vs 5D

Bywalec
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Vitez..ciekawe to co piszesz, jak zwykle. ja tam slepy nie jestem ani nadpobudliwy i róznica w szumach i ogólnej jakości przy uzywaniu tego samego zestawu obiektywów jest dla mnie duża. Może diabeł tkwi w subtelnościach, może te subtelności Ciebie nie dotyczą, tylko o czym napisałeś te 13 tysięcy postów?
    A co do wielkości odbitek- ze wzgledu na głównie slubny charakter pracy przeciętny przyjmowany rozmiar to dla mnie 15 na 21.
    Zresztą chrzanić szumy...5d po prostu robi ładniejsze zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez Terrmos ; 03-06-2007 o 17:59

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Terrmos Zobacz posta
    Vitez..ciekawe to co piszesz, jak zwykle. ja tam slepy nie jestem ani nadpobudliwy i róznica w szumach i ogólnej jakości przy uzywaniu tego samego zestawu obiektywów jest dla mnie duża. Może diabeł tkwi w subtelnościach, może te subtelności Ciebie nie dotyczą, tylko o czym napisałeś te 13 tysięcy postów?
    A co do wielkości odbitek- ze wzgledu na głównie slubny charakter pracy przeciętny przyjmowany rozmiar to dla mnie 15 na 21.
    Nadal czekamy na dowody

SAMPLE SAMPLE ! ! !
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Terrmos Zobacz posta
    tylko o czym napisałeś te 13 tysięcy postów?
    Z takim argumentem trudno dyskutowac. Chyle czola i wycofuje sie rakiem bo widac drazni cie kazdy moj kolejny post nabijajacy mi licznik .

Zdjecia... to robi fotograf .

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta

Zdjecia... to robi fotograf .
    Knock out ! ! !
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Bywalec Awatar Rafał32
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja myślę że to trochę syndrom wyższosci "piątkarzy" nad "trzydziestakami".
    Bez urazy-gość się chwali że na codzień pracuje na Frontierze 350.I co z tego-przecież to staroć.taka tylko 330 albo 340 mają lepszy laser i zrobią zdjęcie o wiele lepiej niż 350.A jeśli jeszcze założysz Fuji DP II wiec zdjęcie zrobione 20,30 D może naprawdę zdziwić(pozytywnie!)Robiłem ostatnio 20x30 na DP II z 30D i otworzyłem oczy szeroko jak zobaczyłem szczegóły na odbitce.5D to rewelacja ale 30D to też super sprzęt.IMHO.
    Aparat Foto

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na pewno 5D ma ładniejsze przejścia tonalne ale nie dzięki lepszej matrycy tylko wyższej rozdzielczości, co przy typowej matrycy w układzie bayerowskim ma znaczenie.
    Co do mniejszej głębi ostrości z małego obrazka to świetna sprawa, szczególnie przy większej odległości od obiektu, tylko tu jest jeden mały haczyk. Często są sytuacje w których przymyka się przysłonę ponieważ GO jest zbyt mała nawet na cropie a w małym obrazku tym bardziej. Wiąże się z koniecznością podbicia ISO i cała przewaga mniejszych szumów 5D automatycznie znika. Oczywiście sytuacji w których mniejsza GO jest lepsza będzie znacznie więcej więc wiadomo że mały obrazek to jest to :-)
    Gdybym teraz kupował dslr przerzucając się z np. 10D to pewnie wziąłbym 5D i jakoś zbolał że za taką kasę puszka jest tylko dobra a nie świetna. Ale że mam 30D to nie widzę wielkiego sensu, niech się Canon jeszcze trochę postara żeby wyciągnąć kasę z mojego portfela :-)

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Idąc dalej można powiedzieć, że jeżeli ktoś chce robić zdjęcia wyłącznie z dużą GO (np. landszafty) to wystarczy mu zaawansowany kompakt, bo takową otrzyma już na pełnej dziurze (i niskim ISO - niskie szumy).
    system EOS

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chavez Zobacz posta
    Idąc dalej można powiedzieć, że jeżeli ktoś chce robić zdjęcia wyłącznie z dużą GO (np. landszafty) to wystarczy mu zaawansowany kompakt, bo takową otrzyma już na pełnej dziurze (i niskim ISO - niskie szumy).
    Tylko że kompakty mają mniejszą rozpiętość tonalną co przy krajobrazie jest szczególnie uciążliwe. O jakości optyki (aberracje, beczka itd.) lepiej już nie mówić.

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

no tylko czekac na stwierdzenie _ nie kupuj 5D _ lepiej kup sony R1 :P

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    no tylko czekac na stwierdzenie _ nie kupuj 5D _ lepiej kup sony R1 :P
    od razu lepiej dobry telefon, kiedyś ktoś tu dawał link z "testem" 5D z Tamronem vs jakiś Sony Ericsson

Strona 19 z 24 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów