Strona 17 z 24 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 239

Wątek: 30D vs 5D

Bywalec
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Co z tego, żw zrobisz zdjęcie 30d z 1600 iso...też je robiłem, jak musiałem. Tyle, że jak się potem mu przyglądałem to od razu rzucały się szumy w oczy. Z 5d nie mam tego problemu.
    Dwa- teroria, że szkła robią więcej niż matryca. No jakoś się to u mnie doświadczalnie nie zgadza... tzn. robiłem 30stką zdjęcia na tym samym zestawie szkieł co i 5tką i kurde... różnica jest ogromna. Może jestem przewrażliwiony (w końcu pracuję na codzień przy Frontierze 350 więc mam wyczulony wzrok), ale naprawdę jak zobaczyłem pierwszy ślubny zestaw z 5tki... ajjjjjjajaj. Od razu napisałem na gg do sprzedawcy, że jest super!!!
    Co do czekania na nastepcę itd. Panowie, skoro nie potrzebujecie na teraz najlepszego sprzętu (z osiągalnych) do pracy, podkreślam PRACY, tylko do zabawy, to po co się tematem przejmujecie? Czekac możecie tak długo, aż Hasselblady H1D będą chodzić na targach staroci :-D
    Ja niedawno byłem zmuszony pstrykać w zastępstwie lustrzanką Samsunga i czuje się doświadczony przez los.
    I co do tego... uf...że 5d jest zrobiony na podstawie 20d, Stary... a 20d na 10d, a 10d na d60 a ten na d30 ale czy 5d i d30 to prawie to samo? Przecież z wierzchu się nie różnią! Mieli 5d zrobić różowe czy co? Z żółtymi przyciskami, żeby sie odróżniał? Przecież to jest rodzina EOS z jednym wspólnym przodkiem (kwadraciastym ale jednak).
    Howgh i pozdro.
    Bierta 5d, rezygnujta z kobiet, fajek i uciech używkowych i bierta 5d w graby i do dzieła!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Terrmos Zobacz posta
    I co do tego... uf...że 5d jest zrobiony na podstawie 20d, Stary... a 20d na 10d, a 10d na d60 a ten na d30 ale czy 5d i d30 to prawie to samo? Przecież z wierzchu się nie różnią! Mieli 5d zrobić różowe czy co? Z żółtymi przyciskami, żeby sie odróżniał? Przecież to jest rodzina EOS z jednym wspólnym przodkiem (kwadraciastym ale jednak).
    Howgh i pozdro.
    Bierta 5d, rezygnujta z kobiet, fajek i uciech używkowych i bierta 5d w graby i do dzieła!
    dobrze prawi wódki mu dać
    w calej serii eosów można się doszukać podobieństw w budowie i design body bo to sa po prostu eosy a nie nikony czy pentaxy, tak jak z samochodami: beemki sa podobne ale nikt nie powie ze 3 i 7 to wlasciwie to samo

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Piątka "D" to fajny aparat. Niestety ma tą samą wadę co pozostałe cyfrówki czyli niewielki zakres tonalny. Dla mnie to jest podstawowa wada 30D którego używam. Plastyka, wizjer i rozdzielczość sa na dalszym planie.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

dokup puszkę analogowa i trochę slajdów i po problemie
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

są gdzieś sample wykonane tym samym obiektywem na 30D i 5D? (koniecznie te same kadry, lub prawie te same bo wiadomo 1,6 w 30D)
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    dokup puszkę analogowa i trochę slajdów i po problemie
    rozpietosc tonalna matrycy i slajdu jest b. zblizona (okolo 9 EV), tak wiec Twoja rada jest troche bez sensu.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    rozpietosc tonalna matrycy i slajdu jest b. zblizona (okolo 9 EV), tak wiec Twoja rada jest troche bez sensu.
    generalizujesz bardzo.
    EDIT: sory-nie generalizujesz, tylko właśnie odwrotnie - najlepsze matryce są dosyć zbliżone zakresem tonalnym do slajdu. ale nie wszystkie. i nie ta z 30D.
    Ostatnio edytowane przez schabu ; 03-06-2007 o 14:34
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    A to ciekawe
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Terrmos Zobacz posta
    Co z tego, żw zrobisz zdjęcie 30d z 1600 iso...też je robiłem, jak musiałem. Tyle, że jak się potem mu przyglądałem to od razu rzucały się szumy w oczy.Z 5d nie mam tego problemu.
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos30d/page20.asp

plus to co pokazal Vitez. Skad te sady u ciebie bo nie za bardzo rozmiem, mozesz to przedstawic na jakichs samplach bo trudno mi uwiezyc. zeby bylo jasne sam choruje na 5d i nie bronie 30d ale badzmy panowie powazni...

edit:
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 03-06-2007 o 14:35
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    generalizujesz bardzo.
    EDIT: sory-nie generalizujesz, tylko właśnie odwrotnie - najlepsze matryce są dosyć zbliżone zakresem tonalnym do slajdu. ale nie wszystkie. i nie ta z 30D.

najlepsze matryce (sredni format) maja rozpietosc 11 do 12 ev

Strona 17 z 24 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów