Co z tego, żw zrobisz zdjęcie 30d z 1600 iso...też je robiłem, jak musiałem. Tyle, że jak się potem mu przyglądałem to od razu rzucały się szumy w oczy. Z 5d nie mam tego problemu.
Dwa- teroria, że szkła robią więcej niż matryca. No jakoś się to u mnie doświadczalnie nie zgadza... tzn. robiłem 30stką zdjęcia na tym samym zestawie szkieł co i 5tką i kurde... różnica jest ogromna. Może jestem przewrażliwiony (w końcu pracuję na codzień przy Frontierze 350 więc mam wyczulony wzrok), ale naprawdę jak zobaczyłem pierwszy ślubny zestaw z 5tki... ajjjjjjajaj. Od razu napisałem na gg do sprzedawcy, że jest super!!!
Co do czekania na nastepcę itd. Panowie, skoro nie potrzebujecie na teraz najlepszego sprzętu (z osiągalnych) do pracy, podkreślam PRACY, tylko do zabawy, to po co się tematem przejmujecie?Czekac możecie tak długo, aż Hasselblady H1D będą chodzić na targach staroci :-D
Ja niedawno byłem zmuszony pstrykać w zastępstwie lustrzanką Samsunga i czuje się doświadczony przez los.
I co do tego... uf...że 5d jest zrobiony na podstawie 20d, Stary... a 20d na 10d, a 10d na d60 a ten na d30 ale czy 5d i d30 to prawie to samo? Przecież z wierzchu się nie różnią! Mieli 5d zrobić różowe czy co? Z żółtymi przyciskami, żeby sie odróżniał? Przecież to jest rodzina EOS z jednym wspólnym przodkiem (kwadraciastym ale jednak).
Howgh i pozdro.
Bierta 5d, rezygnujta z kobiet, fajek i uciech używkowych i bierta 5d w graby i do dzieła!