Może poszukaj na forum photoshopa ??
http://photoshop.pl/forum/
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
Metodą prób i błędów próbując właściwie wszystkiego co napisaliście w ty wątku uadło mi się zrobić coś takiego (pierwsze lepsze zdjęcie na którym były chmury)
Zacząlem od desaturacji poszczególnych kolorów w Adobe Lightroom a później zabawa na warstwach dopasowania w Photoshopie - poziomy, krzywe, kontrast, nasycenie. Może to jeszcze nie do końca to co być powinno ale chyba trzeba kombinować w tą stronę
Ostatnio edytowane przez decha ; 05-02-2007 o 17:57
witam![]()
Jakby ktoś miał jakieś totruriale faktycznie do tego typu zdjęć to polecam się.
Jakby chciał lepiej wytłumaczyć "oozzzocchozzzii" to też się polecam.
Jak mam samemu takie zdjęcie poPSuć to niezbyt, bo nie wiem od czego zacząć i jak w ogóle to zrobić.
Szanowni forumowicze pomóżcie
pozdraawiam![]()
Gripped EOS 350d+KIT | Gripped EOS 33 | Sigma 70-300 APO DG | EF 50/1.8 | [M42] Jupiter 9 85/2 | [m42] Helios 58/2 (stary) | SmenaMacro(home made) | Speedlite 430EX | Velbon Sherpa 600r | Lowepro Stealth Reporter D200 AW | Skrzypce warte więcej niż cały ten zestaw![]()
:cool:
Fotki Digart
FOTOblog
A oto efekt. Wydaje mi sie, ze chyba podobne do efektu jaki uzyskal tamten gosc.
Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 05-02-2007 o 18:01
No dobra... a teraz tak krok po kroku co robiłeś?![]()
No i jeszcze tak mozna, choc ja nie jestem tego zwolennikiem.
To nie wiele Ci da, bo opis bedzie dlugi a i tak najlepiej zobaczyc na warstwach. Nie zrobilem nic ponadto, o czym ludzie wczesniej pisali - na koniec wyostrzylem.
Jak chcesz, to moge Ci zdjecie w psd-ku podeslac (ok 6 MB), to sobie zobaczysz.
Ogolnie - kilka warstw i roznego rodzaju wczesniej wymienione "zabawy" - na oko, gdyz kazde zdjecie bedzie wymagalo indywidualnego podejscia do sprawy.
Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 05-02-2007 o 18:19
Witam... oto moja metoda:
A plik PSD (ok.3MB) do pobrania TUTAJ
Metoda:
1. filtr "High Pass" z mieszaniem overlay
2. krzywe
3. gradient-map
i gotowe :-)