Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 91

Wątek: Jak być niewidzialnym??

Domyślnie

A ja udaję, że chcę pstryknąć coś zupełnie innego i zupełnie nie zwracam uwagi na Obiekt Właściwy. Gmeram coć, ustawiam w puszce, cykam kilka zdjęć, ustawiam, poprawiam, przy okazji robię zdjęcia Obiektowi Właściwemu, gdy ten juz nie jest mną zainteresowany, poudaję jeszcze chwilkę i poskojnie odchodze.
    Czasami schodzi na tym sporo czasu :-)

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ciekawe jak ta technika zadzaiała jak jesteś sam na sam w korytarzu z prezesem ktory wyprowadził 1mln ze spółdzielni :-)

Domyślnie

Wtedy to tylko szybki wpad seeeeria i w nogi :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k Zobacz posta
    ciekawe jak ta technika zadzaiała jak jesteś sam na sam w korytarzu z prezesem ktory wyprowadził 1mln ze spółdzielni :-)
    wtedy nie masz sie co zastanawiać. Aparat do oka i robisz zdjęcia.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Ludzie sie szybko nudza ;-), wiec wyciagasz aparat i robisz sobie jakies fotki, ustawienia costam costam, mierzysz sprawdzasz, krecisz sie troche, raz w lewo w prawo z przodu z tyly ;-) itd... po chwili mozesz zrobic wszytko - nikt juz na ciebie nie zwraca uwagi bo jestes nudny .... jesli od razu wyskakujesz z za winkla to sie wszyscy na ciebie spojrza, jesli dasz im najpierw popatrzec to sie szybko znudza...

czasami nie ma na to czasu - wtedy musisz sobie odpowiedziec na pytanie - czy robisz komus krzywde robiac zdjecie? - jesli nie to sie nie przejmuj i rob

zdjec z biodra raczej sie nie powinno robic - ale czasmi nie ma innego wyjscia :/

EDIT: dlugie ogniskowe to nie reporterka raczej slabo to wychodzi

Coś już napisał
    Miasto
    Gorzów Wielkopolski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    Ludzie sie szybko nudza ;-), wiec wyciagasz aparat i robisz sobie jakies fotki, ustawienia costam costam, mierzysz sprawdzasz, krecisz sie troche, raz w lewo w prawo z przodu z tyly ;-)
    Taaa, nudzą... pamiętam jak rok temu nie mogłem oderwać wzroku od gościa, który przyszedł fotografować imprezę kabaretową... 2 godziny a ja jak zaczarowany gapiłem się na to, jak on robi zdjęcia ;D
    - Fajne zdjęcia robisz. Jaki masz aparat?
    - Używam Nikona.
    - Płoń heretyku!

Dopiero zaczyna Awatar piotrzon
    Miasto
    Bielsk Podlaski

Domyślnie

Zależy o jakie fotografie chodzi. Jak np. portrety przechodniów, to nie wyobrażam sobie kamuflowania się i udawania, że nie robi się zdjęcia. Kontakt, rozmowa, spojrzenie są wskazane, a czy po, czy przed zdjęciem, to już według uznania, według sytuacji i według modela. Jednym słowem jednoznacznej recepty nie ma Dużo nauczyć się można z książki R. Kapuścińskiego "Autoportret reportera", polecam! Teleobiektywy to insza para kaloszy, nie każdy doceni takie foto i nie każdy lubi nimi fotografować. Nie wydaje mi się zresztą, że omawiany problem dotyczy sprzętu.

Niewidzialnym? Lepiej być w środku, być częścią tego, co się dzieje - paradoksalnie, dopiero wtedy reporter wtapia się w otoczenie. Tak mi się przynajmniej wydaje
    Ostatnio edytowane przez piotrzon ; 04-02-2007 o 15:18

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sir-torpeda Zobacz posta
    Taaa, nudzą... pamiętam jak rok temu nie mogłem oderwać wzroku od gościa, który przyszedł fotografować imprezę kabaretową... 2 godziny a ja jak zaczarowany gapiłem się na to, jak on robi zdjęcia ;D
    no tak - zapomnialem dopisac "normalni ludzie" - wiadomo - jak sie trafi na maniaka foto to pozostaje sie poprostu nim nie przejmowac ;-)

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A ja lubie pstrykac fotki ludziom z tele (pozyczonego, dzieki Mrek) lubie portrety wiec takie wychodza naturalnie bardzo
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Ja troche zyje z tego ze robie takie zdjecia, moze bardziej imprezowe (polityka, itp), ale tez zwyklych ludzi strzelam czesto. Ja po prostu nie udaje, nie maskuje sie, staram byc sie pewnym sibie jak tylko moge. Trzeba stac sie czescia slupa, drzewa, sciany - naturalnym w tym miejscu. To tak jak na widok kamery TV ludzie generlanie reaguja malym speszeniem czy tez usmiechem, ale wydaje im sie natuarlanuym aby pozwolic robic IM, ich robote... Tak samo jest z reporterka, wpadasz i robisz zdjecia, z tego zyjesz... Zwykle ludzie na to sie godza, albo musza

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów