Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Canon : 24 f/1.4 L v 35 /1.4 L v 16-35 f/2.8 L

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No to stałki ale najlepiej obie i do tego z 5D. W ogóle to najlepszy do architektury byłby 24 TS-E/ 3.5 L. Tyle że niestety trochę ciemny.
    To "ciemny" i "do architektury" ma jakis zwiazek ?

Polecam tez opinie Oskarkowego z CB oraz inne podobne nisko oceniajace wspolprace 24 tse z 5d.
    Ostatnio edytowane przez McKane ; 03-02-2007 o 18:49
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Jak architektura będzie szybko uciekać , to ciemne szkło przeszkadza , gdyż wymusza stosowanie dłuższego czasu i może być poruszone lub większego iso i szumieć będzie :-):-):-)
    Ostatnio edytowane przez Tomasz1972 ; 03-02-2007 o 18:54

Miasto
    Łódź

Domyślnie

I wtedy wyskakuje muflon i robie pierwsze w historii fotografii panoramowanie poruszajacej sie architektury

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Polecam tez opinie Oskarkowego z CB oraz inne podobne nisko oceniajace wspolprace 24 tse z 5d.
    Nemeo wspominał też o wnętrzach. Swego czasu robiłem album o architekturze sakralnej i jasne obiektywy były bardzo przydatne. Tyle że wtedy większość to były stosunkowo jasne stałki. A brak obiektywu z shiftem był dodatkowym wyzwaniem .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-02-2007 o 20:35
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Oskarkowy coś pisał o 24/tse?
    Wini

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nemeo wspominał też o wnętrzach. Swego czasu robiłem album o architekturze sakralnej i jasne obiektywy były bardzo przydatne. Tyle że wtedy większość to były stosunkowo jasne stałki. A brak obiektywu z shiftem był dodatkowym wyzwaniem .
    No tak ale chcesz powiedziec ze we wnetrzach do albumu robiles zdjecia z reki ? Nieco karkolomny pomysl nie ukrywam ale przypuszczam ze masz jakies uzasadnienie.

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    Oskarkowy coś pisał o 24/tse?
    Tak w jednym z watkow o architekturze dyskutowalem z Oskarkowym o obiektywach. Wg niego TSE mocno winietuje na 5d co mnie osobiscie nieco zmartwilo bo to byl w przyszlosci moj docelowy zestaw.

Miasto
    W-wa

Domyślnie

Tak w jednym z watkow o architekturze dyskutowalem z Oskarkowym o obiektywach. Wg niego TSE ....
    Masz bliższy namiar? Chodzi za mna ostatnio jakieś tilt/schift (?). Tylko jeszcze nie wiem, czy koło 24, czy koło 90
    Wini

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No tak ale chcesz powiedziec ze we wnetrzach do albumu robiles zdjecia z reki ? Nieco karkolomny pomysl nie ukrywam ale przypuszczam ze masz jakies uzasadnienie.
    Nie, nie mam żadnego. W ogóle robiłem to bez świadomości tego faktu ale dzięki że jesteś i mi to wyjaśniłeś. Obiecuję poprawę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I wtedy wyskakuje muflon i robie pierwsze w historii fotografii panoramowanie poruszajacej sie architektury
    i seriaaaami panowie seriaaaami ... w architekture
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    W najbliższym czasie będę dokupować do mojego zestawu, body 5D lub 3D... mam do wyboru następujące szkła :

1. Canon 16-35 f/2,8 L USM
    2. Canon 35 /1,4 L USM
    3. Canon EF 24 f/1.4 L USM

Co powinienem wybrać ?
    Chodzi mi o szkło które będzie współpracowało z 5D / 3D i 20D.
    Teoretyzuję, ale nie do końca
    1. Odpada, zobacz zdjęcia na forum, ostatnio ktoś pokazywał - plastik-fantastik
    2. Odpada. Do architektury raczej duże przymknięcie. W 35/1.4 w zasadzie od f8 dramatyczny spadek jakości. Lepiej 35/2, tym bardziej ze wg www.photozone.de dystorsje porównywalne.
    3. Tak kontrowersyjne opinie w necie, że coś z prawdy w tych opiniach musi być. Wg zasady, jak piszą dobrze, to można się naciąć, jak piszą źle, to na 100 % maliny.
    Wini

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów