ja sie nie czepiam milimetrow ;-) tylko stwierdzenia rybie oko, bo jest tez 14L ktore rybim okiem nie jest, jest tez sigma 12-24 ktora rowniez nie jest rybim okiem.... poprostu ni mylmy tzw ultra wide z fisheye ;-)
ja sie nie czepiam milimetrow ;-) tylko stwierdzenia rybie oko, bo jest tez 14L ktore rybim okiem nie jest, jest tez sigma 12-24 ktora rowniez nie jest rybim okiem.... poprostu ni mylmy tzw ultra wide z fisheye ;-)
czepiacie się, czepiacie ;-) wiem o co chodzi, już poprawiłem tamtego posta :-)
No tania to ta zabawka nie jest - 1600 zł??:.
No ta jak nie chcesz w błąd wprowadzać to lepiej tego nie pisać. To są tylko nazwy i to wymyślone na potrzeby marketingu. Sens tych podziałów jest raczej wątpliwy. Zresztą wystarczy sięgnąć choćby do aparatów kompaktowych. Przecież tam 80mm to już jest suuuuupertele.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Podstawy Fotografii m.in: Ekspozycja w fotografii, także obróbka i Retusz zdjęć, Wyostrzanie dwupoziomowe, Kadrowanie - zdjęć. Porady jak: Wybór aparatu oraz Obiektywy fotogrficzne. Techniki: Fotografia makro i Fotografia portret
Wyższa Szkoła Zarządzania i Administracji w Tarnowskich Górach
Muflon, dla mnie 300/2.8 to super teleobiektyw.
Dlaczego? A bo tak![]()
FOTOINKWIZYTOR