Witam,
Ostatnio co raz częściej mysle o poważnych pobytach w studio no i pojawił się u mnie problem.
Zakładałem temat, przepraszam moderatorów za ponowienie go, ale poprzedni przeszedł bez echa a pytanie jest zupełnie inne.
Nosiłem się z zamiarem zakupu tła studyjnego - http://allegro.pl/item161590295_tlo_...gruba_pro.html - tanie, i wydaje się byc dobre. Mam tutaj pytanie, czy to tło da mi prawidłowe odbicie światła (idealnie białą głębie, ewentualnie gradient szarosci) przy użyciu parasolek fotograficznych??
Pewna osoba na tym forum w poprzednim wątku poleciła mi kupno kartonowca za 300zł za rolkę. Niestety nie uśmiecha mi się to, karton się drze, niszczy i gnie. To tło jest syntetykiem wiec jako tako, trudniej bedzie je zniszczyc, trudniej niż karton czy papier![]()
Drugą sprawą jest również poruszona agrowłóknina. Dostępna w supermarketach z materiałami budowlanymi. Jak ona się sprawuje? Czy można ją dostac w innym kolorze niż biały!? I jak ona się cenowo przedstawia i czy warto byłoby brac syntetyk przedstawiony przeze mnie na allegro, czy właśnie taką agrowłóknine?
No i ostatnią sprawą jest to: jak sprawowałaby się parasolka fotograficzna z wkręconą zarówką ale nie błyskową, ale ze światłem stałym?