Zobacz wyniki ankiety: Z jakiej wersji językowej photoshopa korzystasz ?

Głosujących
121. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Z jakiej wersji językowej photoshopa korzystasz ?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Widzę że wersja PL nie jest zbytnio lubiana . Trzeba popróbować EN i ewentualnie odzwyczaić się od PL
    Kwestia gustu i przyzwyczajenia, ja nie narzekam na PL. Jeżeli pracujesz od lat na 7PL - to wydaje mi się, że przechodzenie na wersję EN mija się z celem...

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaj_2 Zobacz posta
    Hmmm słowo cancel używane w tym (i nie tylko) programie ma tłumaczenie wg słownika anulować. Z kolei słowo poniechaj...no cóż np. słownik na interii http://tlumacz.interia.pl/angielski/...zyk=an%7C1%7C2
    Nie mówię, że to reguła...ale www.translate.pl/ też tak pokazuje

Takie OT oczywiście
    Translatory to jedno a opinie specjalistow od poprawnej polszczyzny to drugie Jak znajde linka do wypowiedzi "fachowca" w tej dziedzienie to wrzuce

Bywalec
    Miasto
    KORD / IL - US

Domyślnie

Ja korzystam z wersji 7.0 PL ale na lapie z angielskim systemem jest po angielsku. Na drugim kompie ma po polsku bo tam mam wersje krajowa windy...
    Ostatnio edytowane przez KORD/EPKK ; 05-02-2007 o 05:31
    airliners.net
    50D + BG-E2 + 70D
    + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

Domyślnie Photoshop CS3 ENG czy PL ?

Witam,
    Zastanawiam się nad tym, którą wersję PS CS3 wybrać.

Czy to prawda, że w polskiej wersji językowej mogą występować błędy nie mające miejsca w wersji angielskiej?

W necie znalazłem wiele wzmianek dotyczących PS w wersji 7 i CS, gdzie niektóre funkcje, działające w wersji angielskiej sypały się w wersji PL ?

Czy w dostępnej na rynku literaturze autorzy bazują na nazewnictwie polskim czy angielskim ?

Dziękuję za odpowiedzi.
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Bywalec Awatar RaV22
    Miasto
    Warszafka

Domyślnie

Wprawdzie nie CS3 lecz 2, wybrałem w wersji PL....
    ...ponieważ był tańszy i z darmowym upgradem do 3.
    Niestety programy tanie nie są i kosztem oszczędności gotów jestem zrezygnować z komfortu. Wszystko zależy na której wersji pracowałeś dotychczas. Nie zauważyłem żeby jakieś konkretne funkcje programu w wersji PL stwarzały problemy (oczywiście poza skrótami).

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RaV22 Zobacz posta
    Nie zauważyłem żeby jakieś konkretne funkcje programu w wersji PL stwarzały problemy (oczywiście poza skrótami).
    Mam rozumieć, że skróty klawiszowe są inne w wersji PL niż w ENG?
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Mam rozumieć, że skróty klawiszowe są inne w wersji PL niż w ENG?
    A dlaczegóż to, język polski używa również liter łacińskich.

Bywalec Awatar brzoza
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Widzę, że jestem w mniejszości, ale od paru lat używam w firmie i w domu (niech żyje licencja Adobe na dwa komputery :-)) wersji PL, teraz upgrade do CS3 też mam po polsku - przyzwyczaiłem się :-)

pozdr.
    Ostatnio edytowane przez brzoza ; 16-07-2007 o 10:29

Bywalec

Domyślnie Zawsze UK, a teraz PL

Od wersji 4 do CS2 był zawsze do angielsku. Kiedy otworzyłem firmę kupiłem pakiet CS2. Miał być po angielsku, a przysłali mi przez pomyłkę po polsku. Najpierw byłem wściekły i chciałem to wymienić. Ale po dwóch tygodniach pracy na wersji PL w całym pakiecie CS2 przyzwyczaiłem się i teraz nie widzę różnicy :grin: . Nie będę wnikał w szczegóły, ale w wersji PL CS2 jest lepsza obsługa polskich czcionek - dotyczy to Photoshopa, Illustratora, Indesigna i Acrobata.

Jest jeszcze kwestia uaktualnień. W wersjach narodowych ukazują się one trochę później niż w wersji angielskiej.

Domyślnie

W domu ENG International w pracy FR.

Wersji polskiej nigdy nie probowalem. Wystarczy jezykowa poprawnosc wersji francuskiej (ustawa o jezyku, ktorej tutaj sie bardzo przestrzega ...czego i Polsce zycze. Na pohybel "polskim" akantom, kopyrajterom itp. ...bo to razi nie tylko w targeta, ale i w nich samych. LETS KLIN POLISZ!)
    ║ 50D i 30D + graty ║

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów