Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Kit + filtr 58mm, winietuje?

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Kompakt z 10-o krotnym zoomem - jak cudnie, jak poręcznie i wygodnie Mój braciak jest wyznawcą tego typu cudów techniki (zdaje się fuji 5600). Raz pożyczyłem od niego jego "zabawkę" na wakacje. Jak trafię do piekła to będą mnie tam dręczyć fotkami z takich "ustrojstw". Co do tematu okulary vs obiektyw to prawda leży pewnie gdzieś między moją, a Twoją opinią.:-D
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Co do tematu okulary vs obiektyw to prawda leży pewnie gdzieś między moją, a Twoją opinią.:-D
    ok, ale pod warunkiem, ze blizej mojej

edit: to jeszcze zalezy o jakie okulary chodzi (czyt. z czego zrobione).. substancje mineralne (szklo) i organiczne (plastik-fantastik) roznia sie pod wzgledem trwalosci powlok.. wiem, to daje argument chetnym do stosowania uv jako ochrony kit'a ale niech strace - bede obiektywny i przedstawie wszystkie "za" i "przeciw" :wink:

generalnie zasada jest taka, ze na materialach mineralnych warstwy przeciwodblaskowe sa trwalsze i bardziej zespolone z podlozem (miedzy innymi przez to ze material na ktorym sa powleczone jest sztywny).. plastik w okularach jest natomiast bardziej gietki i ew. naprezenia moga powodowac wykruszanie sie/pekanie powlok przeciwodblaskowych..

na koniec pytanie - ile razy udalo sie komus nagiac soczewke z kit'a
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 06-02-2007 o 23:25

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Hmmm. Dyskusja przypomina troche tą niedawną o jeżdżeniu na rowerze w kasku. Napisałem wtedy, że w kaskach najczęsciej jeżdżą buraki, no i mi się dostało. - Dlatego teraz nie odważę się tego napisać...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów