Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Szukam SAMYCH WTYCZEK PC-sync bez kabli

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar many74

Domyślnie Szukam SAMYCH WTYCZEK PC-sync bez kabli

Po pierwsze to prosze admina o nie usuwanie tematu.Z góry dziękuje.Już pisze o co mi chodzi,pracuje lampami studyjnymi i jeszcze nie dorobiłem sie "radia" do wyzwalania a więc wszystko na kablu i do aparatu,niestety pewien @#$%^@##$#@%%# pan nastąpił mi na kabel i nie dość że wyrwal "ale nie do końca" gniazdo w mojej 30d to mi się już drugi kabel uszkodził ,często sprzęt jest w "trasie" takie żeczy się dzieją.Mam wielką prośbe jako że objeździłem całe swoje piękne miasto "BIAŁYSTOK" w poszukiwaniu wtyczki "PC" ale nikt nie wie nawet o czym mówie błagam o pomoc w załatwieniu wtyczek SAMYCH WTYCZEK PC bez kabli zam sobie zrobie kable takie jak będe potrzbowal .Niestety przeszukałem całe allegro i nie tylko nie moge na to trafic.Kolejny zakup kabla już mnie nie bawi bo to prawie 130zł "ELINCHROME" wole sam porobić kilka kabelków i mieć spokój,tylko brakuje mi wtyczki "takiej malutkiej" . Jeżeli ktoś wie gdzie to można kupić to niech sie odezwie ,kupi a ja zwroce kase czy jakoś tak nawet kilka sztuk na raz.Ludzie ratujcie bo mi już ręce opadły.W was koledzy jedyna nadzieja.Czekam .

Domyślnie

wiem, ze nie o to prosisz, co Ci doradze, ale zastanow sie - kupiles kabel za 130 zl, teraz chcesz kupic wtyczki (ktore jezeli wogole dostaniesz, to tez groszy kosztowac pewnie nie beda - niszowy towar), do tego dochodzi koszt kabla i czas na zrobienie wszystkiego - nie lepiej zainwestowac nieduzo wieksze pieniadze w radio? Skoro pracujesz w studiu, to powinno sie szybko zwrocic, a co wazniejsze nie bedziesz mial raczej 'wpadki' przy kliencie - 'bo nadepnele mi modelka na kabel'...

Co do samych wtyczek - kiedys tez ktos ich szukal i sie nie doszukal i zrobil sobie sam - zalal piny z jakiejkolwiek wtyczki klejem na goraca, po zastygnieciu mial wtyczke. Wygladala, jak wygladala, ale dzialala
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Chodzi ci o wtyczki po stronie body? jesli tak to miał je kiedyś Pan Oleksy ze sklepu http://www.hagnes.pl/
    Tam kupowałem kilka sztuk, były bardzo solidne, rozkręcne.
    ceny nie pamiętam.
    Zadzwoń zapytaj moze jeszcze mają

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez many74 Zobacz posta
    Po pierwsze to prosze admina o nie usuwanie tematu.Z góry dziękuje.
    Ale nastepnym razem postaraj sie o lepszy tytul i umiejscowienie we wlasciwym podforum. Z gory dziekuje.

Bywalec Awatar Kr4nkEd
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Tanie kable masz w funsports.pl - 20zl za 5m pc<>jack.
    Jednak kup sobie tam lepiej radiowy wyzwalacz za 200zl i bedziesz mial spokoj z platanina kabli i wyrywaniem czegokolwiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ale nastepnym razem postaraj sie o lepszy tytul i umiejscowienie we wlasciwym podforum. Z gory dziekuje.
    Jak człowiek jest w desperacji to sie wszystkiego chwyta .Pozdrawiam Dzięki.

Co do kabli z funsports to mają piątki a ja czasami to i z 12-15 m potrzebuje .,Po drugie to jak sam zrobie to na konkretnym kablu a te wszystkie "CHIŃCZYKI" są tak cienkie że same z siebie pękają.
    Czekam na podpowiedzi co do wtyczek.

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

jest z tym problem. ja przejezdzilem pare miejsc we wroclawiu i tez nikt nie wie o czym mowa. swoja droga, to kto wymyslil zeby to nazwac wtyczka pc? poryty pomysl. w kazdym badz razie w moim sklepie elektronicznym tego nie bylo. znalazlem jedna w fotokomisie, ale koles chcial za kawalek (5-10 cm kabla z wtyczka) 15 zlotych. ratuje cie allegro - tam sa za 9-25 zlotych. ja cale szczescie znalazlem w piwnicy jeszcze jedna i poprzerabialem kable tak, ze mam wtyczke pc - pare centymetrow kabelka i przejscie na jacka i to samo z drugiej strony. dzieki temu moge wpinac pomiedzy te dwie koncowki dowolnie dlugi kabel oraz (tego jeszcze nei testowalem, ale teoretycznie nie widze przeciwskazan) za pomoca wtyczki jack-2xjack podpinac dwie lampy na jeden kabel.
    same wtyczki jack i kabel, to groszowe sprawy i wszedzie dostepne.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

przecież pisałem ci gdzie szukać ? myślisz ze ktoś znajdzie ci je kupi i poda na dłoni

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k Zobacz posta
    przecież pisałem ci gdzie szukać ? myślisz ze ktoś znajdzie ci je kupi i poda na dłoni
    Oj nie bądz taki sarkastyczny.Dzwoniłem do pana Oleksego ale nie ma.Więc dalej szukam.

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

A ja proponuje dokladnie poszukac na Allegro. Mozna spokojnie za kilka zlociszy wyrwac jakas stara lampe blyskowa z kabelkiem synchro.... a wiec i wtyczka PC.
    Za pare zlotych mozna tez wyrwac same kabelki.
    Oto kilka przykladow:
    1
    2
    3
    4
    itd itp... mysle ze naprawde nie ma tragedii ;-)

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    Co do samych wtyczek - kiedys tez ktos ich szukal i sie nie doszukal i zrobil sobie sam - zalal piny z jakiejkolwiek wtyczki klejem na goraca, po zastygnieciu mial wtyczke. Wygladala, jak wygladala, ale dzialala
    Tu chodzilo o wtyczke N3 do wezyka a nie do kabla synchro.
    Ostatnio edytowane przez SimOn! ; 02-02-2007 o 20:00
    podpis...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów