Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: lampa błyskowa

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie lampa błyskowa

na pewno ten watek juz był , ale nie mogłem znalezc wiec znowu prosze was o rade , a wiec szukam dobrej lampy błyskowej , silnej , najlepiej zdalnie sterowanej . Polecacie oryginalne lampy canona czy moze jakas inna firme na przykład metz?

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

skoro polecają lampy oryginalne to znaczy ze inne juz przerabiali... ja na wszelki wypadek kupiłem najlepsza jaką canon produkuje to nie jest jakis kolosalny wydatek a wiesz jak miło ogląda sie tvn24 czy wiadomosci i widzi swoją wlasną lampe na aparatach wszystkich tych fotografów ganiających w okół polityków
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Zablokowany
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

a powied mi czy twoja lampa jest zdalnie sterowana? na allegro za niecałe 1600 ja widziałem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciej_Grabowski Zobacz posta
    na allegro za niecałe 1600 ja widziałem.

no to srednia okazja ;-) .. pierwsze linki z brzegu :
    - http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=805
    - http://www.fotoit.pl/index.php?site=produkt&id=303

Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 01-02-2007 o 22:46

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciej_Grabowski Zobacz posta
    a powied mi czy twoja lampa jest zdalnie sterowana?.
    Jedna lampa typu Master (580EX/550EX) musi być zamontowana w stopce aparatu.
    Każda następna z grona 580EX/550EX/430EX/420EX bedzie zdalnie sterowana przez tą MASTER.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał Awatar CASE
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Albo kupujesz dobrą lampę np. Metza czy Sunpaka i za jakieś grosze można kupić zewnętrzną fotocelę, a za jej pomocą odpalasz inne lampy, które tez nie muszą być Canonowskie. Osobiście mimo mniejszej ilości wodotrysków Sunpak jak dla mnie rozkłada światło o niebo lepiej niż jakakolwiek Canonowska EX czy EZ.
    Canon jakiś tam, bo lubię
    Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.

Moje www
    Zobacz mnie na GoldenLine...
    ...i na LinkedIn

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

co bedziesz fotografował?
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Sigma EF-500 DG Super - porównywana na tym forum funkcjonalnością do 550EX, jedna taka Sigma zamontowana na korpusie może bezprzewodowo sterować kilkoma innymi identycznymi - a cena w Polsce to ok. 900 zł więc o wiele taniej niż 580 EX i od 550 EX również tańsza.
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Coś już napisał Awatar Army
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak chcesz mocną lampę to jest metz z liczbą przewodnią 60 - mocniejszej nie widziałem. Możesz dokupić za 10 - 15$ radiowe wyzwalanie. (fotocela głupieje przy mocniejszym świetle i często musi być skierowana do 2giej lampy, no i musi być światło które ją wyzwala, a które nie zawsze jest chciane....A jak i tego ci mało to zainwestuj w studyjne lampy i akumulatory...one mają często wbudowane fotocele :P

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Army Zobacz posta
    Jak chcesz mocną lampę to jest metz z liczbą przewodnią 60 - mocniejszej nie widziałem. (...)
    Metz 76 MZ-5 digital - chyba najmocniejsza na rynku Lp=76. Ma bardzo duże możliwości konfiguracyjne tylko jest pierońsko ciężka, wielka i droga.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów