na pewno ten watek juz był , ale nie mogłem znalezc wiec znowu prosze was o rade , a wiec szukam dobrej lampy błyskowej , silnej , najlepiej zdalnie sterowanej . Polecacie oryginalne lampy canona czy moze jakas inna firme na przykład metz?
na pewno ten watek juz był , ale nie mogłem znalezc wiec znowu prosze was o rade , a wiec szukam dobrej lampy błyskowej , silnej , najlepiej zdalnie sterowanej . Polecacie oryginalne lampy canona czy moze jakas inna firme na przykład metz?
skoro polecają lampy oryginalne to znaczy ze inne juz przerabiali... ja na wszelki wypadek kupiłem najlepsza jaką canon produkuje to nie jest jakis kolosalny wydatek a wiesz jak miło ogląda sie tvn24 czy wiadomosci i widzi swoją wlasną lampe na aparatach wszystkich tych fotografów ganiających w okół polityków![]()
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
a powied mi czy twoja lampa jest zdalnie sterowana? na allegro za niecałe 1600 ja widziałem.
no to srednia okazja ;-) .. pierwsze linki z brzegu :
- http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=805
- http://www.fotoit.pl/index.php?site=produkt&id=303
![]()
Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 01-02-2007 o 22:46
Albo kupujesz dobrą lampę np. Metza czy Sunpaka i za jakieś grosze można kupić zewnętrzną fotocelę, a za jej pomocą odpalasz inne lampy, które tez nie muszą być Canonowskie. Osobiście mimo mniejszej ilości wodotrysków Sunpak jak dla mnie rozkłada światło o niebo lepiej niż jakakolwiek Canonowska EX czy EZ.
Canon jakiś tam, bo lubię
Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.
Moje www
Zobacz mnie na GoldenLine...
...i na LinkedIn
co bedziesz fotografował?
Moje zdjęcia
RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)
Sigma EF-500 DG Super - porównywana na tym forum funkcjonalnością do 550EX, jedna taka Sigma zamontowana na korpusie może bezprzewodowo sterować kilkoma innymi identycznymi - a cena w Polsce to ok. 900 zł więc o wiele taniej niż 580 EX i od 550 EX również tańsza.
Saurus
Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
"Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart
Galeria WWW
Jak chcesz mocną lampę to jest metz z liczbą przewodnią 60 - mocniejszej nie widziałem. Możesz dokupić za 10 - 15$ radiowe wyzwalanie. (fotocela głupieje przy mocniejszym świetle i często musi być skierowana do 2giej lampy, no i musi być światło które ją wyzwala, a które nie zawsze jest chciane....A jak i tego ci mało to zainwestuj w studyjne lampy i akumulatory...one mają często wbudowane fotocele :P
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner