Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: szybkie karty pamięci

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fakungio Zobacz posta
    Warto jeszcze wspomnieć, że profesjonalne karty mają bardzo długą żywotność i są niezawodne.
    A z tym bym sie (na bazie opinii przeczytanych tu na forum i nie tylko tu) nie zgodzil. "Profesjonalne" karty maja tylko wieczysta/dlugowieczna gwarancje. Co wcale nie znaczy ze sa niezawodne (i Kingstony i Sandiski i Pretec potrafia pasc, gwarancja niestety nie obejmuje odszkodowania za utracone dane).

Tak wiec jesli juz - to miec kilka szybkich ale nie za duzych kart roznych producentow, a nie slepo wierzyc "jest niezawodna" .

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A z tym bym sie (na bazie opinii przeczytanych tu na forum i nie tylko tu) nie zgodzil. "Profesjonalne" karty maja tylko wieczysta/dlugowieczna gwarancje. Co wcale nie znaczy ze sa niezawodne (i Kingstony i Sandiski i Pretec potrafia pasc, gwarancja niestety nie obejmuje odszkodowania za utracone dane).

Tak wiec jesli juz - to miec kilka szybkich ale nie za duzych kart roznych producentow, a nie slepo wierzyc "jest niezawodna" .
    Dokładnie z kartami niestety jest loteria. Znam wiele przykładów, że padły właśnie te najdroższe (ostatnio kolega miał problem z SanDiskiem EIII).
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-02-2007 o 23:57
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

"Profesjonalne" karty maja tylko wieczysta/dlugowieczna gwarancje.
    A najgorsze jest to, ze czasem ta wieczysta gwarancja, trwa do wyczerpania zapasow.
    Ślubna
    No i niestety N.

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

A może "szukacie dziury w całym"?

Pozdro.

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta

Ale wiem, że zawsze wybierzesz te "uznanych marek"...No nie?
    Ostatnio edytowane przez Fakungio ; 04-02-2007 o 00:41
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fakungio Zobacz posta
    Ale wiem, że zawsze wybierzesz te "uznanych marek"...No nie?
    Tak, ale nie dlatego ze sa "niezawodne i maja dluga zywotnosc" a dlatego ze maja mniejsza szanse na awarie jak i lepszy serwis, obsluge klienta, oraz specyfikacje bardziej odpowiadajace rzeczywistosci.

Bywalec Awatar ishi

Domyślnie

ostatnio "baardzo okazyjnie" zakupiwszy karte 4GB Platinium HS (zdradze, ze cena zakupu tych CF przez molochy foto to albo 0 albo 26zl ) , miałem pewne obawy; jednak nie potrzebuje mega szybkiej kary i taką otrzymałem -porównując z 1GB Kingston ElitePro zapisuje odczuwalnie wolniej... (350D + RAW ->7 w serii, ale to zasługa bufora, .......poźniej "trawi bardzo wolno")

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów