Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: szybkie karty pamięci

mspider86
    Guest

Question szybkie karty pamięci

Czy szybkie karty pamięci mają znaczenie wyłącznie przy robieniu filmów, czy przyspieszają w jakiś sposób pstrykanie zdjęć? Zasadniczo różnica w cenie niewielka, ale jeżeli wybór zwykłej karty pamięci nie miałby żadnego wpływu na zdjęcia to można by zaoszczędzić te kilka dyszek

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jezeli chodzi o filmy to nie wiem. Za to zdjecia... W szczegolnosci da sie to odczuc podczas robienia serii zdjec. Im szybciej zdjecie zostanie zapisane na karte, tym mniejsze szanse na zapchanie bufora aparatu. Przy seriach jest to o tyle wazne, zeby jej nie przerwac.
    Osobiscie uzywam Sandisk Ultra II i jestem zadowolony. Przy rawach, to dopiero po 8 zdjeciach, bufor sie zapycha. Przy JPG natomiast, to jakos nie udalo mi sie zapchac bufora.
    Ślubna
    No i niestety N.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mspider86 Zobacz posta
    Czy szybkie karty pamięci mają znaczenie wyłącznie przy robieniu filmów, czy przyspieszają w jakiś sposób pstrykanie zdjęć? Zasadniczo różnica w cenie niewielka, ale jeżeli wybór zwykłej karty pamięci nie miałby żadnego wpływu na zdjęcia to można by zaoszczędzić te kilka dyszek
    To jeszcze wszystko zależy o czym mówimy. W jednych aparatach ten efekt jest bardziej odczuwalny w innych mniej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

mspider86
    Guest

Domyślnie

powiedzmy że mówimy o canonie A630

Coś już napisał
    Miasto
    Zduńska Wola/Wwa

Domyślnie

jak a630 to nie ma co przesadzać ja mam a610 i zwykłego kingstona 512 MB i powiem ze z początku myślałem że zapisuje długa ale jest funkcja wyśfietlanie kontrolne i jak to wyłączyłem to myślałem że się zepsuł i nie robi:> po prostu przy fotkach to żadnego nie ma zwolnienia w ogóle nie zauważalne, przy filmach już trochę może przymulić no i chyba że długie serie ale takto powiem Ci że jestem zadowolony kumpel mi mówił żeby brać szybką ale ja mówię poczekam jeszcze trochę i jestem zadowolony (u kumpla w jakimś panasonicu to miał elite pro i tak stawała że to aż nerwy brały) a tu nic, to chyba ten digic

Coś już napisał Awatar Krzych
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Uf...
    Ernest Hemingway i Irvin Penn:
    Hemingway: Wspaniałe zdjęcia. Jakiego aparatu używasz?
    Penn: Wspaniała historia. Jakiej maszyny do pisania używasz?

Dopiero zaczyna Awatar pionaj

Domyślnie

jakby na to nie patrzeć to ceny szybkich kart prawie nie różnia się od normalnych tak więc jak ktos ma możliwosć kupienia jakiegos highspeeda i to tanio to dlaczego nie :-)
    o tu mamy przykład
    http://www.zadowolenie.pl/?send=szuk...293&dostepne=1

1GB SD Platinum HS która prędkością nie ustępuje Kingstonom Elite Pro
    kosztuje 40 zł !!!
    Canon A640

mspider86
    Guest

Domyślnie

platinum? a to nie znam.. dobre to chociaz?

Dopiero zaczyna Awatar pionaj

Domyślnie

moim zdaniem bardzo dobre:-P można poczytać
    http://www.bestmedia.de/sd_cards.htm
    Canon A640

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

Bardzo szybka karta warta jest zakupu tylko gdy dysponujesz szybką lustrzanką i strzelasz seriami.

Ja mam Sandiska Extreme III i Pretec *80. Różnica jest odczuwalna na korzyść tej pierwszej oczywiście.

Warto jeszcze wspomnieć, że profesjonalne karty mają bardzo długą żywotność i są niezawodne.
    Ostatnio edytowane przez Fakungio ; 02-02-2007 o 16:02
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów