Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Canon A530: jaka maksymalna pojemność karty ?

jurasjo
    Guest

Domyślnie Canon A530: jaka maksymalna pojemność karty ?

Witam

Jaka maksymalna pojemność wejdzie do tego aparatu ?

Myślałem o Kingston SD 1GB lub 2GB z serii ELITE PRO. Co o tym sądzicie ?

Czy ta karta wejdzie i czy szybkość tej karty będzie odpowiednia ?

Myślałem też o karcie GOODRAM 2GB x100, podobno jest dobra i bardzo tania a znacznie szybsza niż KINGSTONY z serii ELITE PRO.

Czy też wystarczy zwykła karta 2GB o standardowej szybkości ??

Czy karty z serii ELITE PRO czy też np. ULTRA w SANDISKU (o zapisie do~ 8MB/s) rzeczywiście działają szybciej w aparacie ? Czy w zupełności wystarczy karta o standardowej szybkości zapisu do 1MB/s ???

Czy będzie się to objawiało szybszym zapisem fotki ? Czy ten aparat A530 wykorzysta szybkie karty ?

markusg7
    Guest

Domyślnie

Witam, bardzo zainteresował mnie ten wątek gdyż stoję przed wyborem pierwszego aparatu cyfrowego z przeznaczeniem dla mojej córki. Wynikiem żmudnych poszukiwań na różnych forach jest właśnie Canon A530 i cała reszta z tym tematem związana... a więc karta oraz rozszerzyłbym tu wątek o odpowiednią ładowarkę i akumulatorki... Mogę dodać iż dziś sprawdzałem w Canonie A530 szybkość zapisu zdjęcia na kartę dodawaną standardowo do Canona G7 (32 mb) i dokupioną przeze mnie kartę SanDisk Extreme III (1gb) i nie zauważyłem żadnych różnic w prędkości zapisu. Ale nie mogę wypowiedzieć się w tej kwestii co do innych kart. Tak więc dalsze opinie na temat kart, akumulatorkow i ładowarki będą dla mnie bardzo cennym źródłem informacji. Z góry dziękuję.

jurasjo
    Guest

Domyślnie

Napisałem maila do Canona i dowiedziałem się , że nie powinno być problemu z kartą 2GB. Co do prędkości to polecono mi kupić kartę o prędkości przynajmniej 5-8MB/s. Ma to największe znaczenie przy kręceniu sekwencji video(zastanawia mnie to ponieważ ten model kręci video tylko 10klatek/s). Co do zapisu zdjęć to chyba różnica nie będzie zauważalna.

Dopiero zaczyna Awatar pionaj

Domyślnie

jurasjo
    a ja Ci doradzam na początek to kup lepiej zamiast 2 gigowca ...2x 1 GB :-o
    i polecam Ci te Platinum
    http://www.zadowolenie.pl/?send=szuk...293&dostepne=1
    a dane masz tu
    http://www.bestmedia.de/sd_cards.htm
    Canon A640

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tez polecam 2x 1GB (a niech 1 padnie to jestes w kropce)

Bywalec Awatar pietro.s
    Miasto
    Wrocław/Lubrza

Domyślnie

do A530 kupiłem kingstona elite pro 1 Gb kosztowała 45 zł i nie ma z nią najmniejszych problemów, pracuje szybko zdjęcia seryjne nawet dużej rozdzielczości zapisują się błyskawicznie, poza tym szybsza karta to szybki odczyt i kopiowanie na dysk czy tez nagranie zdjęć w celu zaniesiena do fotolab.

fil316
    Guest

Domyślnie

dokladnie jak pietro.s kingston 1 Gb ale na dluzsze wypady bez mozliwosci zgrania z karty napewno dwie sie przydadza

urban1982
    Guest

Domyślnie

mam pytanko czy do canona a530 bedzie pasowac karta SanDisk SecureDigital 1GB Extreme III cena nieduza zapis dwukrotnie wiekszy niz extreme2, z tym ze na oficjalnej stronie sandiska podaja model a540 dla obu kart, chciałbym kupic akuratnie sandiska bo mam do nich najwieksze zaufanie. zastanawia mnie jeszcze jednoo czy potrzebna mi karta do małego canona z zapisem na poziomie 20mb\s czy sandisk extreme2 w zupełności wystarczy? róznica w cenie tylko 25 zł

Uprawnienia umieszczania postów