Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Canon S3, a może Fuji FinePix S6500fd

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Canon S3, a może Fuji FinePix S6500fd

Znajomi chcą kupić aparat i zastanawiają się nad tymi dwoma modelami.
    Na temat S3 sporo im powiedziałem (i sami poczytali na forum), ale o Fuji nic nie wiem :sad: Może spotkał się ktoś z tym aparatem i mógłby w skrócie go scharakteryzować. Tylko błagam nie piszcie, że wybór zależy od tego czego oczekujemy od aparatu itp. itd. Nie chcę żeby ktoś zdecydował za nich, tylko powiedział jakie są odczucia z używania tych zabawek zwłaszcza Fuji. Dzięki :-)
    Wymarzony 400D już jest !!!

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Ja miałem do czynienia z tym Fuji. Wygodny w obsłudze, jednak tylko od strony zmiany ogniskowej i MF, od strony menu dla mnie beznadzieja (ale do wszystkiego można się przyzwyczaic ). Jak na kompakt spory aparat dobrze leżący w dłoni. Zdjęcia typowe dla Fuji, szum bardziej wygląda jak ziarno (moim zdaniem). Szybkośc działania nie jest zła (napewno lepiej niż Sony H2 ). Jedno co mi przeszkadzało to to że AF potrafił się zgubic (może jakąś felerną sztukę miałem w rękach, nie wiem).
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    Jedno co mi przeszkadzało to to że AF potrafił się zgubic (może jakąś felerną sztukę miałem w rękach, nie wiem).
    nie, miales normalna sztuke ;-) .. AF fuji w porownaniu do s3 nie wypada najlepiej ??: .. ma za to lepsza matryce, szeroki kat ktorego Canonowi brak i regulacje na pierscieniu.. z rzeczy malo waznych - plastik po prostu smierdzi gdy aparat jest nowy :wink: .. gdyby jeszcze mial Canonowski IS

mimo wszystko Fuji to fajny sprzet, ladnie odwzorowuje kolory, matryca daje duze mozliwosci w gorszych warunkach oswietleniowych.. moja rada - jesli znajomi lubia sie pobawic w manualu - niech kupia Fuji.. jesli ma to byc aparat na wycieszki i zdjecia w trybie zielonego kwadracika (bez sarkazmu - czasem po prostu nie chce sie ustawiac wszystkiego recznie bo np. liczy sie czas) - niech kupia Canona s3

Uprawnienia umieszczania postów