Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: D80 lepszy od D 200? :D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Absolutnie się Tobie nie dziwię.
    Jeśli chodzi o APS-C, w kategorii zaawansowany amator/cena/jakość moje typy na dziś to:
    - D80 + AF-S 18-70 DX
    - K10D + DA 16-45 AL

Chcialoby sie mieć nadzieję, że po PMA ulegnie to zmianie... ale czy te nadzieje nie okazą się płonne?
    Ja bym tylko ujął tak. W kategorii puszek 10 MPx "zaawansowany amator" ma do wyboru:

Ze względu na ogólne możliwości i funkcje puszki:
    1. Zdecydowanie - K10D
    2. Mocne D80
    3. Sony A100
    4. 400D Choć ma kilka fajnych cech, które wyróżniają go spośród reszty . (Przepraszam ale na tym forum musiałem to napisać )

Ze względu na system (dla amatora):
    1. Zdecydowanie D80
    2. Biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw Sony A100=P K10D
    2,5. 400D To pół za optykę producentów niezależnych (jednak gdyby tylko troszkę podnieść poprzeczkę i wprowadzić do rankingu "ekonomiczne (f/4)" L-ki to Canon wychodzi co najmniej na równi z Nikonem).

Ze względu na jakość obrazu:
    1. Bez wątpienia 400D
    2. Sony A100 - Mimo że szumi ale robi bardzo ostre fotki.
    3. Pentax K10D
    3,5. Nikon D80 to 0.5 za świetne algorytmy odszumiające przy wysokich iso.

Także wybór nie jest wbrew pozorom taki prosty. Co do PMA to mam słabnącą nadzieję, że coś się zmieni .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-02-2007 o 23:57
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Jeśli Sony A100 generuje lepszą jakość obrazu niż D80, to gratuluję poczucia humoru (no chyba, że brałeś pod uwage iso 100 ...) :-)
    Co do nr 1 nie mam zastrzeżeń, choć 300D nie zamieniłbym na 400D nigdy w życiu.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    Jeśli Sony A100 generuje lepszą jakość obrazu niż D80, to gratuluję poczucia humoru (no chyba, że brałeś pod uwage iso 100 ...) :-)
    Dlatego nie traktuj tego zbyt poważnie . Ale dokładnie chodziło mi o niższe iso. Choć wolę prawdę rzekłszy zaszumione zdjęcia ostre niż mydlane bez szumu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów