Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Canon 24-70/2.8 pytanie???

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Canon 24-70/2.8 pytanie???

Przymierzam sie niesmialo do kupna tego obiektywu. Wiem, wiem czytalem juz w wielu miejscach ze to szklo to loteriaNie ukrywam ze interesuje mnie doskonala ostrosc od pelnej dziury. Jesli ktos ma i jest zadowolony z jakosci od 2.8 bardzo prosze o informacje gdzie zakupil swoje szkielko
    Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

fotopanorama w Krakowie, trafiona 1 sztuka z polskiej dystrybucji rok produkcji 2006
    70-200 2.8 IS tez u nich kupiłem rocznik 2006 i tez udany

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Fotoit - Warszawa

Domyślnie

Produkcja 2006, ostry. Fotomedia Polska.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robsonikus Zobacz posta
    Wiem, wiem czytalem juz w wielu miejscach ze to szklo to loteria:
    Pozdrawiam
    a gdzie to czytałeś? podaj jakieś konkrety. Czy twierdzisz że canon w wersji L to "L" jak loteria?

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert31-R1 Zobacz posta
    a gdzie to czytałeś? podaj jakieś konkrety. Czy twierdzisz że canon w wersji L to "L" jak loteria?
    daleko nie trzeba szukac.
    wlasnie czytalam ten post.

niedawno bylam w 99% zdecydowana na to szklo ale teraz powaznie sie zastanawiam a glownie dlatego ze zakupy robie w BH bez mozliwosci testowania

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Zwykle najbardziej marudza na to szklo Ci ktorzy go nigdy w rekach nie mieli, albo mieli, ale ich na nie stac! Zapewniaja wtedy ze T28-75 to jest wypas zastepujacy 24-70 ;>
    W pracy mamy kilka tych szkiel, ja kupilem sam sobie to szklo - wszystkie sztuki PELEN WYPAS !!!

Zdrowko

P.S. A po sprzedazy T 28-75, nie chce juz wiecej z Tamronami miec nic wspolnego. Cichy, wiem ze masz w tym interes, ale jestem przekonany ze sam uzywasz szkiel Canonowskich i ten podpis w stopce jest pewna zaslona dymna... ;/
    Ostatnio edytowane przez lukep ; 01-02-2007 o 10:05

Domyślnie

ja mialem tamrona i bez próbowania przesiadłem sie na L-kę (o mój biedny portfel !!) kupilem bez wybierania w sklepie Foto-Raj (polecam gorąco tego sprzedawcę) oczywiscie nie przeczę że gdzies coś może byc nie tak ale nie sądze też że tak powazna firma jaka jest Canon moglaby sobie pozwolić na wypuszczenie bubla w postaci L-ki z wadami, no coby nie mowić to nie jest firma podwórkowa. pozdrawiam i życze udanych egzemplarzy!

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

No niestety zdarza sie. Ja mialem lekko walnieta sztuke, kupowana online za wielka woda. Na szerokim koncu miala bardoz duze CA, ostroscia tez nie powala. Serwis (nie Polski) cos tam wyregulowal, wymieniajac jakies rozleciane czesci ze srodka. Nie wiem, moze w przesylce ze sklepu cos sie tam potluklo. Ale po serwisie wszystko jest jak najbardziej OK

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Domyślnie

W sieci widziałem trochę negatywnych postów o loterii w stosunku do 24-70L z roku 2004 i wcześniejszych. Szukam teraz, ale nie mogę znaleźć (na PBase były porównania pojedynczych sztuk - przepaść). Wydaje się, że w tamtym okresie Canon przechodził jakieś kłopoty z QA. Od 2006 (seria UU) są stabilnie bardzo dobre. Można też przeczytac w starych opiniach u Franusia Mirandy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów