Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Canon 24-70/2.8 pytanie???

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    Cichy, wiem ze masz w tym interes, ale jestem przekonany ze sam uzywasz szkiel Canonowskich i ten podpis w stopce jest pewna zaslona dymna... ;/

A czy ja mam w stopce napisane, że używam Tamrona ? O mojej zmianie Tamrona 28-75 na 24-70 był cały wątek popatry testem, w którym tamron wypadł nieco lepiej, więc wypraszam sobie

Czynniki dla jakich zamieniłem szkiełka były :

- brak flar pod światło (przydatne w kościele) jak w Tamronie
    - dokładniejszy AF (choć z 5d nie miałem żadnych problemów z Tamronem)
    - korzystna cena 24-70 jaką akurat wtedy uzyskałem
    - L - feeling
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

PS. Wątek przenieść do działu z obiektywami

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

mam, używam - nie wybierałem wziąłem jedyny który był na składzie w sklepie
    jedyny problem który ma to pojawiające się purpurowe otoczki przy baaardzo dużych kontrastach - np konar drzewa za którym ukryte jest słoneczko, (nie zawsze) światła lampek stroboskopowych na świątecznym drzewku itp
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Purpurowe otoczki są w każdej Lce, przynajmniej w tych które miałem. W tamronie w ich miejsce pojawiają się fioletowe otoczki, sporo większe

A topic nadal w złym dziale

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robsonikus Zobacz posta
    bardzo prosze o informacje gdzie zakupil swoje szkielko
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A topic nadal w złym dziale
    A wg nas (zielonych) nie

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robsonikus Zobacz posta
    Przymierzam sie niesmialo do kupna tego obiektywu. Wiem, wiem czytalem juz w wielu miejscach ze to szklo to loteria
    A mozesz podac gdzie wyczytales te rewelacje ???
    Canon 1D Mk.IIn, 24-70/2.8L, 70-200/4L IS, itd itp

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Impra we Wrocławiu. Ostry i szybki AF

Bywalec
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Swoją 24-70L kupiłem w FotoIT. Rocznik 2006. Jest w porządku.
    W sklepie były akurat dwa ezemplarze. Nie było żadnych różnić w ostrości pomiędzy nimi i wybrałem ten z czystrzym pudełkiem

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    W!

Zwykle najbardziej marudza na to szklo Ci ktorzy go nigdy w rekach nie mieli, albo mieli, ale ich na nie stac! Zapewniaja wtedy ze T28-75 to jest wypas zastepujacy 24-70 ;>
    W pracy mamy kilka tych szkiel, ja kupilem sam sobie to szklo - wszystkie sztuki PELEN WYPAS !!!
    Zgadzam sie z toba w calej rozciaglosci
    Co prawda do Canona mialem tylko jedno szklo niezaleznego producenta Tokiny 28-70/2.6-2.8 - przez 3 tygodnie.
    Szklo swietne ale jednak gorsze od 24-70/2.8 L i poprzednika 28-70/2.8 L
    W koncowym zakresie lepsza (mysle o Tokina) od pierwszego, sredniego Canona 28-80/2.8-4.0, ktorego mialem przez kilka lat do EOS 1 i EOS 1N - analogi.
    Obiektyw ten przy ogniskowej 80 mm byl slaby, widocznie slabszy od poczatkowej ogniskowej 28 mm. Spadek kontrastu, ostrosci, ale ta plastyka, miodek. Owczesne niezalezne wysiadaly przy nim i tak.

Wiekszosc niezaleznych ma duzy kontrast, co tylko subiektywnie sprawia wrazenie lepszej ostrosci. Oddanie szczegolow, plastyka pozostawia w nich wiele do zyczenia.

Jesli jednak ktos woli jedynie sluszna firme na Ta lub To or Si to jego sprawa.
    Ja zostaje przy 24-70/2.8 L cholernie ciezkim, duzym ale nie sprawiajacym mi problemow. Nie ineteresuje mnie BF, FF i cholera wie co jeszcze, gdyz nie mam czasu sie nad tym zastanawiac i musze robic foty.

POLECAM to szklo, jesli kogos na to stac WARTO

Udanych zdjec!

P.S. A po sprzedazy T 28-75, nie chce juz wiecej z Tamronami miec nic wspolnego. Cichy, wiem ze masz w tym interes, ale jestem przekonany ze sam uzywasz szkiel Canonowskich i ten podpis w stopce jest pewna zaslona dymna... ;/
    Jak juz wspomnialem nigdy nie mialem i nie bede tesknil za niezaleznymi, choc czasem zakladam jakies by sobie "pstryknac". Ostatnio mialem Sigma 70-210/2.8 cos, cos tam. Wielkie to szklo przy moim 70-200/2.8 IS L, dosc szybkie ale takie jakies nieporeczne. Moj przyjaciel byl zaskoczony wielkoscia Canona - taki maly?! Wielkosc robi wrazenie i lepiej miec za duzego niz za malego...obiektywa.
    W grudniu natomiast popelnilem kilka klatek Tokina 28-70/2.8 SV, robiac pewien duzy material. Kawal fajnego, solidnego szkla, metalowa solidna konstrukcja a'la Nikon niska cena, jak mowil wlasciciel, ale od mojego C odstaje pod wzgledami w/w

Reasumujac - Canon ponad wszystko ale nie z najnizszej polki! Poza tym w moim sporym zestawie tylko jeden obiektyw mam nowy, kupiony w sklepie. Reszta to uzywki. Trduno kupic uzywane w dobrym stanie ale warto, gdyz cena moze byc nizsza o 30, 40%, w zaleznosci od stanu.

Przedmiotowy 24-70/2.8 L kupilem chyba w 2003 roku, w Hamburgu w tzw Elbe Center, w sklepie, gdzie kroluje Leica

Swoja dorga polecam M-6, ktora fotografuje, acz wole M 4-2, ktora dla mnie jest przyjazniejsza. Nie ma w nich problemow z AF, BF, FF, jest tylko przyjemnosc z fotografowania. Niektorym przeszkadza, zazwyczaj nie userom, to, ze w celowniku widac obiektyw. Mimo to POLECAM
    ::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów