Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
Padl mi monitor. Tak po prostu. 19 stka Neca. Diagnozy, ktore udalo mi sie zebrac telefonicznie to "bezpiecznik", "a moze kabel". Kabel jednak nie, bo dzilala na innym sprzecie.
Monitor byl calkiem w porzadku, trzyletni, wiec dawno po gwarancji. Utrzymuje kontakt z komputerem (udalo mi sie nawet nowrmalnie wylaczyc windows przy pomocy klawiatury), tylko nic sie nie wyswietla i nie swieci sie zielona lapka.
Serwisowalem 19" CRT NEC (FE991SB) tutaj:
"Serwis monitorów NEC/Mitsubishi na terenie całej Polski:

Computer Service Support
43-300 Bielsko Biała
ul. Emilii Plater 14
0 (prefiks) 33 829 82 90
0 (prefiks) 33 829 82 90

W przypadku problemów technicznych z monitorami NEC lub Mitsubishi w pierwszej kolejności należy skontaktować się z powyżyszymi numerami telefonów. Pod wskazanymi numerami otrzymają Państwo fachową informację o procedurze serwisowej.

Konsultanci czekają na Państwa telefony od poniedziałku do piątku w godzinach 8-17.
"

Uszkodzenie mialem bardzo podobne - bezpiecznik na plycie glownej monitora siadl. Kosztowalo to ok 250zl o ile dobrze pamietam, rok temu (monitor byl wtedy wart 600-700zl, dzis jest wart 200-300 ).
Mimo ze mialem gwarancje to placilem bo uszkodzenie wyniklo z winy uzytkownika, jedynie za transport kurierem nie placilem w obie strony 8) .

Kontakt z serwisem bardzo dobry, obsluga mila, naprawa zrobiona szybko i fachowo - do dzis smiga bez zarzutu.