Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: padl monitor - seriwsowac czy nowy?

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie padl monitor - seriwsowac czy nowy?

Padl mi monitor. Tak po prostu. 19 stka Neca. Diagnozy, ktore udalo mi sie zebrac telefonicznie to "bezpiecznik", "a moze kabel". Kabel jednak nie, bo dzilala na innym sprzecie.
    Monitor byl calkiem w porzadku, trzyletni, wiec dawno po gwarancji. Utrzymuje kontakt z komputerem (udalo mi sie nawet nowrmalnie wylaczyc windows przy pomocy klawiatury), tylko nic sie nie wyswietla i nie swieci sie zielona lapka. Kiedys mialam podobny feler z telewizorem i naprawili. Choc moja znajoma twierdzi, ze w przypadku monitorow nikt sie w tym nie chce dlubac.
    Moze to bylby i dobry pretekst do kupienia nowego, ale z tego starego bylam naprawde zadowolna - nie jestem fetyszystka, monitor dla mnie musi byc dobry, a nie doskonaly.
    Jakies rady? pomysly? namiary na serwis?

Dzieki z gory.

Teraz pisze ten post na cudnej czternastce, okraglej jak pilka Swoja droga niesamowite jak dziala siec wzajemnej pomocy - kilka telefonow do znajomych i okazuje sie, ze dokladnie dwie ulice dalej znajoma znajomej chce od dawna pozbyc sie monitora. W niecale 20 minut mam nowy monitor. Wprawdzie z dziwnymi kolorami i wypuklosciami, ale niech tam.
    Przy okazji, moze ktos bedzie refelktowal na calkiem sprawna czternastke? Za kilka dni bede chciala jej sie pozbyc.
    Pkt 8 regulaminu forum

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    Monitor byl calkiem w porzadku, trzyletni, wiec dawno po gwarancji.
    gwarancja na monitory jest 3letnia.. przynajmniej z innymi sie nie spotkalem :smile: sprawdz to.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jeśli byłby to sony, to bym powiedział, żeby nie serwisować, bo szkoda zachodu. Ich serwis jest pancerny...

Ale mam EIZO T962 i serwisowałem "u Heńka w piwnicy" i jest ok. Możesz oddać do fachowca z prośbą o wycenę naprawy.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie ma co szukac nawet. Jak kupowalam 3 lata temu uzywany, to juz mial pol roku.
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zapytam tak - a próbowałaś dowiedzieć się na giełdzie pod GUS-em? Jak tam rozłożą ręce to faktycznie może dopiero warto poszukać czegoś nowego...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Padl mi monitor. Tak po prostu. 19 stka Neca. Diagnozy, ktore udalo mi sie zebrac telefonicznie to "bezpiecznik", "a moze kabel". Kabel jednak nie, bo dzilala na innym sprzecie.
    Monitor byl calkiem w porzadku, trzyletni, wiec dawno po gwarancji. Utrzymuje kontakt z komputerem (udalo mi sie nawet nowrmalnie wylaczyc windows przy pomocy klawiatury), tylko nic sie nie wyswietla i nie swieci sie zielona lapka.
    Serwisowalem 19" CRT NEC (FE991SB) tutaj:
    "Serwis monitorów NEC/Mitsubishi na terenie całej Polski:

Computer Service Support
    43-300 Bielsko Biała
    ul. Emilii Plater 14
    0 (prefiks) 33 829 82 90
    0 (prefiks) 33 829 82 90

W przypadku problemów technicznych z monitorami NEC lub Mitsubishi w pierwszej kolejności należy skontaktować się z powyżyszymi numerami telefonów. Pod wskazanymi numerami otrzymają Państwo fachową informację o procedurze serwisowej.

Konsultanci czekają na Państwa telefony od poniedziałku do piątku w godzinach 8-17.
    "

Uszkodzenie mialem bardzo podobne - bezpiecznik na plycie glownej monitora siadl. Kosztowalo to ok 250zl o ile dobrze pamietam, rok temu (monitor byl wtedy wart 600-700zl, dzis jest wart 200-300 ).
    Mimo ze mialem gwarancje to placilem bo uszkodzenie wyniklo z winy uzytkownika, jedynie za transport kurierem nie placilem w obie strony 8) .

Kontakt z serwisem bardzo dobry, obsluga mila, naprawa zrobiona szybko i fachowo - do dzis smiga bez zarzutu.

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Vitez, my w serwisie te bezpieczniki w ramach gwarancji wymieniamy, przede wszystkim nie strzelaja one z winy uzytkownika, tylko wadliwego warystora przed nim, to ze go tez wymienili podczas naprawy to juz nie zostales poinformowany pewnie...

Zdrowko

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Uszkodzenie mialem bardzo podobne - bezpiecznik na plycie glownej monitora siadl. Kosztowalo to ok 250zl o ile dobrze pamietam, rok temu (monitor byl wtedy wart 600-700zl, dzis jest wart 200-300 )
    No wlasnie. A nawet mniej I dlatego decyzja zapadla, kupuje nowy:-)
    Jakies godne polecenia sklepy w duzym wyborem CRT 19-21 cali?
    Pkt 8 regulaminu forum

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

I dlatego decyzja zapadla, kupuje nowy!
    Jakies godne polecenia sklepy w duzym wyborem CRT 19-21 cali?
    Ten dowcip bardzo Ci się udał

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

vitez: a tak z ciekawosci, na jakiej zasadzie serwis moze swierdzic, ze bezpiecznik przepalil sie z winy uzytkownika? Co ty z tym monitorem robiles, ze tak orzekli?
    Pkt 8 regulaminu forum

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów