-
450? 400? a może 350?
Witam! To mój pierwszy post na tym forum, jednak postaram się wyjaśnić wszystko tak, aby było jasne, (choć nie obiecuje
)
Zajmuję się fotografią od niedawna, bo od marca. Moim pierwszym aparatem był Zenit TTL, później, przypadkowo analogowy Canon EOS Rebel 2000. Zdjęcia podobno robię nienajgorsze, jednak nie mnie to oceniać. I w końcu nadszedł ten moment.. Zakup lustrzanki cyfrowej. Tylko, której? Początkowo myślałam, o używanym 300d, tak na początek, ale po przeczytaniu, o żywotności migawki, doszłam do wniosku, że nie. że bezpieczniej będzie kupić nowe lustro. Robię zdjęcia głównie dzieciom. Ich życie codziennie, zabawy na dworze itp., i widoki. A to z powodu licznych wyjazdów.
Po decyzji kupna aparatu nowego, nieużywanego, pierwsza myśl padła na Sony alfę 300 ewentualnie 350, ze względu na podgląd na żywo, na którym zależy nie tyle, co mi, a co mojemu tacie (w końcu to on będzie kupował ten aparat
) W końcu wyszło, że nie, a to ze względu na mojego analoga, i to, że mimo wszystko Canon ma największe doświadczenie w aparatach.
I teraz pytanie? Jaki?! 350? 400? 450?
Zdjęcia, jak wcześniej pisałam, robię głównie dzieciom, i widoki. Pogląd na żywo nie jest niezbędny, choć mile widziany.
Do dyspozycji mam ok. 2500 zł
Mam nadzieję, że napisałam wszystko w miarę jasno i prosto
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów