Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 101

Wątek: jaki aparat?

leia
    Guest

Domyślnie

szczerze mowiac to chyba w dużej mierze zalezy tez od robiacego zdjęcia..miałam kilku znajomych na fotografii którzy potrafili 2mg pixelowymi apratami zdziałac cuda...kwestia determinacji, mozna miec sprzet za 10 tysi i nie wykorzystywac jego 5% mozliwosci, a ja nie potrzebuje sprzetu dla samej idei posiadania. taki wybór zobaczymy, staram sie mierzyc sily na zamiary.jasne ze sie podziele fotkami jak wroce ale wyjazd dopiero w lipcu!

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Przy cenie 2250zł za K10D KIT 18-55 nie widzę sensu zakupu któregokolwiek z w/w zestawów.
    http://www.allegro.pl/item308835324.html

Za pozostałe 750zł na pewno da się dokupić tele, choćby Sigmę 70-300APO.
    Jak Ty to liczysz?
    Olek 1800 z dwoma szkłami, K10D 2250 z jednym. Żeby K10D uzupełnić o tele potrzeba 700 zeta, czyli mamy 3000 wobec 1800 Olka.
    Biegam, bo lubię

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Jak Ty to liczysz?
    Olek 1800 z dwoma szkłami, K10D 2250 z jednym. Żeby K10D uzupełnić o tele potrzeba 700 zeta, czyli mamy 3000 wobec 1800 Olka.
    Pentax K10D to klasa równa lub wyżej Olkowi E-510, więc nie porównuj ceny zestawu E-410...

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Miałem Olympusa z systemu 4/3 w ręku i wizjer to rzeczywiście śmierć kliniczna

Leia jedziesz dopiero w lipcu i już kupujesz aparat? Bo wydawać by się mogło, że jedziesz np. w marcu, a takim okresie czasu, jaki masz - wiele może się zmienić w Twoim podejściu do fotografii.
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sempoo Zobacz posta
    Miałem Olympusa z systemu 4/3 w ręku i wizjer to rzeczywiście śmierć kliniczna
    Proponuję abyś wziął do ręki E-3. Jego wizjer deklasuje moje 30D.
    350D/400D mają wizjery równie tragiczne jak tanie Olki.
    Ostatnio edytowane przez MariuszM ; 18-02-2008 o 23:20 Powód: Automerged Doublepost
    Biegam, bo lubię

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Proponuję abyś wziął do ręki E-3. Jego wizjer deklasuje moje 30D.
    350D/400D mają wizjery równie tragiczne jak tanie Olki.
    No to CB wreszcie wybrało aparat dla zagubionej lei:
    Olympus E-3.
    Możemy sobie pogratulować
    Teraz szkiełka...:-D
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

ponieważ aparat został zakupiony - może by zamknąć wątek?
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

leia
    Guest

Domyślnie

bez przesady z tym zagubieniem...tak naprawde gdybym sama nie podjeła decyzji to nie kupiłabym aparatu w ogóle, bo każdy z Was doradza co innego i na inne rzeczy zwraca uwagę..oczywiscie pewnie znalazłby sie aparat co którego wszyscy krzyknęliby ze tak bierz go, ale podejrzewam ze niestety nie w tym przedziale cenowym. jak na razie nie narzekam jest całkiem dobrym sprzętem jak na swoją cene (szału nie ma wiadomo) do wyjazdu kupa czasu to fakt ale aparat chciałam miec wczesniej.pozdrawiam i dziekuje wszystkim za rady.

lily.
    Guest

Domyślnie 450? 400? a może 350?

Witam! To mój pierwszy post na tym forum, jednak postaram się wyjaśnić wszystko tak, aby było jasne, (choć nie obiecuje)

Zajmuję się fotografią od niedawna, bo od marca. Moim pierwszym aparatem był Zenit TTL, później, przypadkowo analogowy Canon EOS Rebel 2000. Zdjęcia podobno robię nienajgorsze, jednak nie mnie to oceniać. I w końcu nadszedł ten moment.. Zakup lustrzanki cyfrowej. Tylko, której? Początkowo myślałam, o używanym 300d, tak na początek, ale po przeczytaniu, o żywotności migawki, doszłam do wniosku, że nie. że bezpieczniej będzie kupić nowe lustro. Robię zdjęcia głównie dzieciom. Ich życie codziennie, zabawy na dworze itp., i widoki. A to z powodu licznych wyjazdów.

Po decyzji kupna aparatu nowego, nieużywanego, pierwsza myśl padła na Sony alfę 300 ewentualnie 350, ze względu na podgląd na żywo, na którym zależy nie tyle, co mi, a co mojemu tacie (w końcu to on będzie kupował ten aparat) W końcu wyszło, że nie, a to ze względu na mojego analoga, i to, że mimo wszystko Canon ma największe doświadczenie w aparatach.

I teraz pytanie? Jaki?! 350? 400? 450?
    Zdjęcia, jak wcześniej pisałam, robię głównie dzieciom, i widoki. Pogląd na żywo nie jest niezbędny, choć mile widziany.
    Do dyspozycji mam ok. 2500 zł
    Mam nadzieję, że napisałam wszystko w miarę jasno i prosto

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

wziąłbym 350d, ktory spokojnie Tobie wystarczy i za resztę kupił dobre szkło, nie wiem jakie masz teraz obiektywy systemowe

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów