To ja Wam coś powiemNa forum jestem nowy i wiedzę o foto mam żadną, od pewnego czasu gdy urodziła mi się myśl zakupu lustra, zacząłem przeszukiwać to forum, jak i nikona (tylko te 2 firmy brałem pod uwagę). Czytałem, czytałem, czytałem, zdobywałem podstawową wiedzę, i doszedłem do wniosku, że zakup amatorskiego lustra marki Canon, Nikon itp. to będzie zawsze dobry zakup. Wystarczy trochę poszukać na forum, zobaczyć co doświadczone osoby proponują, tym bardziej, że często są to te same modele aparatów. 300D, 350, 400 , 450D...nic nowego nikt nie pisze...w kółko te same modele, każdy chwali swoje.
I tak o to będąc w Cerfurze na zakupach spożywczychw tymże właśnie sklepie w sekundę podjąłem decyzję, że kupię 450D, który przepięknie uśmiechał się zza sklepowej lady
I z aparatu jestem zadowolony, z fotek nie , ale to już inna bajka bo jestem kosmicznym amatorem. Nie kupiłem go w fotojokerze, vobisie itp. tylko na hali w cefurze. Nawet nie wiedziałem, że tak skończy się podróż po ziemniaki itp
Tak więc cokolwiek nie kupicie z działu amatorskich lustrzanek, takich firm jak Canon czy Nikon , to będzie to raczej dobre. Tym bardziej, że jako amatorzy nawet w połowie na początku nie wykorzystacie ich możliwości, a do nauki to i tak za dużo jak na start. Oczywiście to tylko moje zdanie. Pozdrawiam