Witam wszystkich zgromadzonych. podobnie jak wiele osób ostatnimi czasy, tak i mnie wpadł do głowy pomysł zakupu lustra. Jako nowy uzytkownik tego forum, niemogący podjąć decyzji, jestem zmuszony (chcac nie chcąc) zadać Wam to samo, lakoniczne, powtarzajace się echem w lesie od wielu lat pytanie: co kupić? jesli chodzi o to co fotografuję (albo raczej co staram się fotografować) to pytanie nie jest proste, a to z tego powodu, że nie mam określonego fachu.. jak kazdy amator staram sie fotografować wszystko i po trochu. co do budzetu; to na wstępie ok 3500zł. narazie myslałem o zakupie amatorskiego korpusu (450d, 1000d) i zainwestoać w dwa szkla (standard + tele) w myśl zasady, że najwyzej w hierarchii foto plasuje sie fotograf, potem obiektyw i na koniec body. co do podstawowych szkieł tez juz mam pewne typy, ale narazie nie chcialbym niczego sugerować. tak więc jeśli mozna to prosze o odpowiedź. Przy czym mam nadzieje na pewna dyskusję na ten temat, wiec nie zbawiajcie mnie linkami do innych wątków i przeszukiwania całego forum w poszukiwaniu dobrych rad, bo wtedy moja tutejsza egzystencja nie mialaby prawa bytu o czym chyba nie musze mowić:smile: