mam jedynie, kitowy 28-90 mm 1:4-5.6 II podpięty do analoga
mam jedynie, kitowy 28-90 mm 1:4-5.6 II podpięty do analoga
Witam
Skoro live view jest dość niezbędną rzeczą dla ciebie to nie zastanawiaj się i kupuj 450D. Jest to nowe body, moim zdaniem lepsze od swoich poprzedników, zresztą po co się cofać w rozwoju![]()
Aparat firmy Kanion
bez live view sie obejdziesz, na poczatrek to wez 350D, i dobre szkielka zakup za reszte pieniedzy...... Body zawsze mozesz zmienic a szkla to inwestycja na cale zycie <lol>
[SIGPIC][/SIGPIC]
Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX
hm.. a szkła wtedy jakiego do niego dobrać, do moich potrzeb?
levybike: na liev view bardziej zależy tacie niż mi, skoro cały czas robiłam zdjęcia przez wizjer, to i będę mogła robić dale.
Oktyle, że w wypowiedzi napisane było, że jest rzeczą mile widzianą, a więc ja odebrałem to jako rzecz potrzebną
![]()
Aparat firmy Kanion
masz 2500 zeta, za 1200 kupisz jak nowe 350D zostaje Ci 1300zlotych. Mozesz kupic 18-55 IS plus 55-250 IS, mozesz kupic tamrona 17-50 2.8, mozesz w USA kupic 17-40 4L... rozne sa mozliwosci, na poczatek ta pierwsza mozliwosc uwazam jest O.K.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX
Witam
Po baaaaaardzo dluuuuuugiej przerwie znow sie odzywam
Do tej pory uzywam analogowego EOS 50e z kitowym obiektywem do tego mam Helios - 44 - 4 58mm 1:2 i Arsat M 80-200mm 1:4,5 na M42. Zdjecia to przede wszyskim rodzina, troche przyrody. W niedalekiej przyszlosci planuje przejscie na lustrzanke cyfrowa. Mysle o zakupie samego body bo wydaje mi sie ze te szkla mi wystarczaja. Nie wiem w co zainwestowac(~ 1000 PLN)? A moze poczekac = dozbierac kase i kupic cos za wyzsza sume? Na allegro widzalem 300D z softem 10D, o co chodzi?
PZDR
Witam wszystkich zgromadzonych. podobnie jak wiele osób ostatnimi czasy, tak i mnie wpadł do głowy pomysł zakupu lustra. Jako nowy uzytkownik tego forum, niemogący podjąć decyzji, jestem zmuszony (chcac nie chcąc) zadać Wam to samo, lakoniczne, powtarzajace się echem w lesie od wielu lat pytanie: co kupić?jesli chodzi o to co fotografuję (albo raczej co staram się fotografować) to pytanie nie jest proste, a to z tego powodu, że nie mam określonego fachu.. jak kazdy amator staram sie fotografować wszystko i po trochu. co do budzetu; to na wstępie ok 3500zł. narazie myslałem o zakupie amatorskiego korpusu (450d, 1000d) i zainwestoać w dwa szkla (standard + tele) w myśl zasady, że najwyzej w hierarchii foto plasuje sie fotograf, potem obiektyw i na koniec body. co do podstawowych szkieł tez juz mam pewne typy, ale narazie nie chcialbym niczego sugerować. tak więc jeśli mozna to prosze o odpowiedź. Przy czym mam nadzieje na pewna dyskusję na ten temat, wiec nie zbawiajcie mnie linkami do innych wątków i przeszukiwania całego forum w poszukiwaniu dobrych rad, bo wtedy moja tutejsza egzystencja nie mialaby prawa bytu o czym chyba nie musze mowić:smile:
450D + ..... no tu musisz trochę pomóc. Jaki zakres najbardziej preferujesz? Jakie masz wymagania co do jakości szkła etc?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner